Господиням - на замітку: дуже смачна гостра аджика з баклажанів на зиму

Господиням - на замітку: дуже смачна гостра аджика з баклажанів на зиму

 

Аджика з баклажанів, приготована на зиму за цим рецептом, — дуже смачна, пекуча, густа, досить гостра. Можна, звичайно, зменшити кількість гіркого перцю, але, чесно чим гостріше — тим смачніше. Таку аджику в холодну пору року можна подати до смаженого або запеченого м'яса, її можна додавати в різні овочеві страви, використовувати для маринадів, соусів, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • баклажани — 500 г;
  • помідори свіжі — 500 г;
  • перець болгарський солодкий — 250 г;
  • часник — 5-6 зубчиків;
  • перець гіркий — 25 г;
  • сіль — 1,5 ч. л. (або на свій смак);
  • цукор — 2 ст. л.;
  • олія рослинна рафінована — 60 г;
  • оцет 9% — 1 ст. л.

Приготування:

Баклажани очистити від шкірки. Нарізати очищені баклажани великими кубиками. Помідори нарізати та помістити в чашу блендера, подрібнити до стану пюре, перелити в каструлю.

У цю ж чашу блендера помістити нарізаний болгарський перець, очищений від насіння, і нарізаний гіркий перець (насіння можна видалити), подрібнити до стану пюре. У каструлю з томатним пюре додати подрібнену суміш перців, перемішати, поставити на вогонь. Довести на середньому вогні до кипіння. Баклажани перекрутити на м'ясорубці з дрібною решіткою (або подрібнити в блендері, або в комбайні). Додати баклажани в каструлю в закипілу суміш помідорів і перців, перемішати. Влити рослинну олію, додати сіль і цукор, перемішати.

Довести до кипіння, а потім варити аджику на самому слабкому вогні, періодично помішуючи, 30 хвилин. Додати часник, пропущений через прес, варити далі ще 20 хвилин. Потім влити 1 столову ложку оцту, довести до кипіння і проварити аджику з баклажанів ще буквально 3-4 хвилини на слабкому вогні.

Розкласти гарячу аджику по простерилізованих баночках. Відразу ж закатати баночки прокип'яченими кришками й перевернути, поставивши на кришку банки. Укутувати банки з аджикою необов'язково, а після охолодження прибрати в темне прохолодне місце. Гостра аджика, приготована з баклажанів на зиму, виходить густою, дуже пекучою і смачною. Така заготовка сподобається багатьом! Смачного!

 

29 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів