На Закарпатті є 1137 ліжок для лікування хворих на коронавірус. Чи достатньо?

На Закарпатті є 1137 ліжок для лікування хворих на коронавірус. Чи достатньо?
Про ситуацію з наявністю ліжок для хворих на COVID-19 закарпатців сьогодні, 15 жовтня, під час брифінгу у Закарпатській ОДА розповіла в.о. директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Ольга Чемет.

 

Зі слів пані Чемет, раніше при обрахунку ліжкового фонду для COVID-19 враховували усі наявні ліжка, виділені під хворих на коронавірус. Однак зараз у ліжковий фонд перестали враховувати наявні ліжка дитячих лікарень. Ольга Чемет роз’яснює:

«Загалом по області маємо близько 7 тисяч місць ліжкового фонду. 1 137 ліжок виділені для лікування хворих на COVID-19. Із них 107 – ліжка інтенсивної терапії, тут є 111 апаратів штучної вентиляції легень. Серед заявлених ліжок 40 – виділені для лікування хворих на ковід дітей.

Але моніторинг показує, що перебіг захворювання у дітей легкий і вони здебільшого не потребують госпіталізації. Максимально ми мали одночасно 7-10 заповнених ліжок.

Тож якщо в обрахування показника брати і ці 40 ліжок, то ми маємо не зовсім коректну картину заповненості ліжок. А це важливо для розширення кількості ліжок і розподілу на епідемічні зони».

Ольга Чемет також додає, що через накладання сезону ГРВІ та грипу на пандемію важливо розмежовувати людей на етапі госпіталізації задля їхньої ж безпеки. Тож у цьому випадку особливо актуальною є своєчасна діагностика та достатня кількість тестувань.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів