Ужгородець Дмитро Мись – про COVID-19: "Наслідки хвороби можуть себе дуже довго проявляти"

Ужгородець Дмитро Мись – про COVID-19: "Наслідки хвороби можуть себе дуже довго проявляти"
Адаптація після ковіду в усіх відбувається по-різному. Хтось ще довго не відчуває запахів та смаків, хтось має слабкість, є й інші наслідки у ще донедавна абсолютно здорових людей. "Шлунок, можна сказати, взагалі не працював, проблеми з нирками, підшлунковою, жовчним, суглобами, – що не зробив вірус, те добили антибіотики", – каже ужгородець Дмитро Мись. Своїм досвідом реабілітації після коронавірусу Дмитро поділився на сторінці у Фейсбук. Публікуємо допис із дозволу автора (уся граматика збережена):

 

"Друзі, скільки вже написано про COVID-19 , багато хто вже перехворів (як я і моя сім’я), але хотів би написати про РЕАБІЛІТАЦІЮ після цього вірусу, бо, на жаль, наслідки можуть себе дуже довго проявляти. Раджу дочитати до кінця, як виявилось, не всі знають про своє право на реабілітацію.

У мене післяковідний стан був просто жахливим. Десь через тиждень - два після лікарні (так, я з ковідом потребував госпіталізації) почалися каруселі. «Шлунок», можна сказати, взагалі не працював, проблеми з нирками, підшлунковою, жовчним, суглобами, - що не зробив вірус, те добили антибіотики. Повторне КТ легень показало тільки незначне покращення, але двостороннє запалення нікуди не пройшло. Як мені пояснили, ковідна пневмонія зовсім не така, як звичайна. Вона довго тримається. Слабкість? Це як хвилями. Ніби один момент норм, а через пару хвилин темніє в очах і думаєш, як би не втратити свідомість. М‘язи - не пам'ятаю, щоб в мене колись просто так боліли м’язи. А після ковіду буває так зажме поясницю, що не можеш розігнутися. І це все якось неочікувано. Ти не можеш передбачити, коли який сюрприз принесе тобі тіло. Всі, хто мене в реалі бачили, дивувались, що так схуд і змарнів. Бо по фоткам в фейсбук і не скажеш. Ну так. Фотки я виставляв ще з літніх заходів. (Та й взагалі, не люблю «плакати - який я нещасний» в соцмережах.) Зі мною перехворіла моя жінка і старший син 12р. Слава Богу, їх не довелось госпіталізовувати, все-таки пневмонія їх оминула, хоч і важкувато переносили сам вірус та постковідний період.

А тепер про основне. У нас в Ужгороді є чудова установа ДУНПМЦ «РЕАБІЛІТАЦІЯ». Соляні кімнати, електрофорез, масажі, іонізація, лфк, кисневі процедури, різного роду прогрівання та й взагалі багато чого. Цей комплекс створений для астматиків і людей з проблемами дихальних шляхів. В докарантинний час сюди приїжджали люди з усієї України , навіть з-за кордону. Зараз приймають на реабілітацію після ковіду і, здається, лише з Закарпаття. Ми з сім’єю дуже задоволені. Чудові лікарі (не тільки пульмонологи) допоможуть як з правильними процедурами, так і назначать лікування. Буквально через тиждень відвідування я відчув значне полегшення. Однозначно раджу.

Це безкоштовно. Потрібно тільки направлення від сімейного лікаря. На жаль, багато людей не знають, що мають право на таку послугу. Ковід небезпечний своїми наслідками, тому прошу, віднесіться відповідально до свого здоров’я, тим більше, якщо ви маєте на це законне право. Бережіть себе, всім здоров’я і добра".

Автор – Дмитро Мись

головне фото ілюстративне

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів