Закарпаття: обласна виборча комісія встановила результати виборів хустської громади до облради

Закарпаття: обласна виборча комісія встановила результати виборів хустської громади до облради
Станом на вечір 5 листопада Закарпатська обласна та Хустська районна територіальні виборчі комісії витребувала частину виборчої документації від Хустської міської ТВК через те, що ця комісія не привезла її. Після 21.00 Закарпатська обласна виборча комісія встановила результати голосування  виборців Хустської громади до обласної ради на основі отриманих протоколів від ДВК Хустської громади, які їй передала Хустська міська ТВК. 

 

Як повідомили ОПОРІ у Закарпатській обласній територіальній виборчій комісії, 4 листопада представники комісії поїхали в Хуст та витребувала від Хустської міської ТВК виборчу документацію щодо голосування за кандидатів у депутати обласної ради, в тому числі протоколи ДВК та бюлетені. Як інформує спостерігач ОПОРИ, ввечері  5 листопада обласна ТВК почала встановлювати результати волевиявлення виборців Хустської громади до Закарпатської обласної ради на підставі опрацювання протоколів дільничних виборчих комісій. Після 21.00 голова обласної ТВК Юрій Фекете зачитав підсумковий протокол щодо результатів волевиявлення виборців Хустської громади, після чого члени ТВК одноголосно його затвердили.

Згідно з даними протоколу в Хустському окрузі до обласної ради (округи на Закарпатті поділені за принципом шести районів) голоси за політичні сили розділилися так:

  • “Рідне Закарпаття” - 6613;
  • “Слуга народу” - 3528;
  • “За майбутнє” - 3030;
  • “Європейська солідарність” - 2166;
  • ВО “Батьківщина” - 2127;
  • “Опозиційна платформа - За життя” - 1942;
  • “КМКС “Партія угорців України” - 805;
  • “Команда Андрія Балоги” - 567;
  • “Сила і честь” - 443;
  • “Наш край” - 304.

Зазначимо, що протокол щодо волевиявлення Хустської громади щодо виборів обласної ради став останнім - 64-м, адже місцеві територіальні виборчі комісії решти 63 громад області доставили виборчу документацію до обласної комісії раніше.

Голова Хустської районної територіальної виборчої комісії Наталія Микита у коментарі комунікаційниці ОПОРИ зазначила, що їхня комісія також вилучила частину протоколів та бюлетенів від Хустської міської ТВК, які стосувалися виборів районної ради. За словами голови районної ТВК,  опрацювання протоколів повинні здійснити найближчим часом.

Раніше ОПОРА повідомляла про те, що 28 жовтня Хустська міська територіальна виборча комісія вирішила розпочати повторний підрахунок голосів на дев’яти дільницях міста – №210801, №210800, №210791, №210794, №210795, №210796, №210797, №210798, №210799.

У Хустській міській територіальній виборчій комісії комунікаційниці ОПОРИ пояснили, що наразі голоси виборців на дільницях переховувати не будуть, адже ТВК мала здійснювати перерахунок у повному обсязі, тобто всіх чотирьох бюлетенів.

«Наразі у нас є тільки два види бюлетенів, тому ми будемо ставити питання про недоцільність перерахунку. Ми віддали бюлетені обласній та районній ТВК. Дільниць, де б визнали голосування недійсним у нас немає», - прокоментувала ОПОРІ голова Хустської міської ТВК Магдалина Скомаровська.

Як вже повідомляла ОПОРА, станом на 4 листопада Хустська міська територіальна виборча комісія не привезла протокол про підсумки голосування та іншу виборчу документацію у Закарпатську обласну територіальну виборчу комісію. В обласній ТВК пояснюють: усі документи Хустська міська ТВК мала привезти до 23:59 3 листопада, однак процес затримався. Через це 4 листопада представники комісії поїхали у Хуст, аби вилучити виборчу документацію в міської ТВК та встановити результати голосування за кандидатів у депутати обласної ради.

Відповідно до частини 2 статті 255 Виборчого кодексу України територіальна виборча комісія після прийняття і розгляду протоколів (у тому числі з позначкою "Уточнений") дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях на підставі цих протоколів, а в разі повторного підрахунку голосів виборців - протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці не пізніш як на дев’ятий день з дня голосування (3 листопада 2020 року) встановлює  підсумки голосування по кожному виборчому округу з відповідних місцевих виборів.

Згідно з частиною 2 статті 256 Кодексу виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою "Уточнений") не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування (6 листопада 2020 року) встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

ОПОРА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів