Стало відомо, чи зможуть відновити роботу заклади торгівлі в Ужгороді і чи курсуватиме транспорт

Стало відомо, чи зможуть відновити роботу заклади торгівлі в Ужгороді і чи курсуватиме транспорт
Як повідомив щойно на пресконференції в Ужгороді перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, сьогодні відбулося засідання державної комісії ТЕБ та НС, під час якого в тому числі обговорювалися пропозиції, які були спрямовані регіональними комісіями. Серед них – і пропозиції від Закарпаття та Ужгорода зокрема.

 

«Наші пропозиції були підтримані, - сказав Коцюба. - Алгоритм наступний: після того, як державною комісією застосовуються певні послаблення, регіональні комісії ТЕБ та НС тих адмінодиниць, які рішенням комісії внесені до червоного рівня небезпеки (зараз це Ужгород, Ужгородський, Перечинський, Великоберезнянський райони)  мають вжити додаткові обмежувальні заходи відповідно до епідемічної обстановки, до порад епідеміологів. Це стосується торгівлі, закладів громадського харчування, освітніх закладів, у тому числі дошкільних, це стосується курсування транспорту – як міжміського, так і муніципального. Після проведення цього засідання ми з головою ОДА Олексієм Петровим та міським головою Ужгорода Богданом Андріївим вийшли до підприємців, які зібралися на площі Народній в Ужгороді, й донесли до них інформацію».

Тобто, наразі черга за міськими комісіями.

Коцюба також уточнив, що просили в державної комісії послаблення щодо роботи і маленьких, і великих торговельних закладів, і дозвіл на роботу транспорту, і дошкільних закладів. «Але регіональна комісія, приміром, міська комісія м. Ужгорода, повинна здійснити обмеження в роботі цих закладів відповідно до вимог постанови 641».

Додаємо тезово відповіді чиновника.

-        Чи можуть працювати ринки і коли?

-        Ринки можуть працювати з дня прийняття рішення державною комісією. Тобто, спершу має бути рішення державної комісії, потім міська комісія встановлює певні обмеження, і міська влада забезпечує контроль за виконанням рішення.

-        Як курсуватиме транспорт?

-        Так, як вирішить міська комісія.

-        Державна комісія дозволила?

-       Так.

-       Які можуть бути обмеження?

-       Залежить від рішення комісії – чи 50, чи 80 % заповнення – це рішення місцевих комісій ТЕБ та НС.

-       Чи буде відновлено рух потягів до Ужгорода?

-        Це рішення має схвалити Укрззалізниця.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів