Закарпаття повинне відновити позитивний імідж через втрачені 7 млн євро єврогрантів, – експерт

Закарпаття повинне відновити позитивний імідж через втрачені 7 млн євро єврогрантів, – експерт
Закарпаття має у 4 рази більше інструментів фінансування проєктів у рамках програм транскордонного співробітництва, ніж Львівська область. Але кілька мільйонів євро негативного іміджу за рахунок невиконаних проєктних робіт. На цьому акцентував увагу Олександр Ганущин, керівник Правління Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» під час дискусії на тематичній панелі Транскордонна співпраця: як Закарпаттю залучати більше ресурсів» на форумі “Re:Open Zakarpattia”.

 

Підтримка європейських інституцій, за словами Олександра Ганущина, це передусім довіра. «На нас дуже тисне минуле , попередні «хвости». На Закарпатті це 7 млн. євро, неоновлених КПП «Ужгород-Вишнє Нємецке» та «Лужанка», і ще один прожкт на 600 тис. євро», - каже експерт. – Закарпаттю треба дуже серйозно попрацювати і успішно завершити проекти 2007-2013 років. Без цього перейти до довіри буде дуже важко».

Він також зауважив, що також має бути окрема обласна бюджетна програма тривалого періоду, що стане «головним кошиком» для тих, хто буде пробувати себе у транскордонній співпраці.

Ужгородський пресклуб

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів