Десять закарпатців отримають 800 тисяч гривень на свій бізнес

Десять закарпатців отримають 800 тисяч гривень на свій бізнес
У листопаді стало відомо, що 10 бізнес-ідей отримають фінансування – 800 тисяч гривень на всіх. Свої проєкти втілюватимуть закарпатці з Ужгорода, Великоберезнянщини, Іршавщини, Хустщини та Рахівщини.

 

АРР “Закарпаття” другий рік поспіль організовує Конкурс стартапів. Торік бюджет складав 200 тисяч гривень. Їх виділила Закарпатська обласна рада – за ініціативи Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, а також Центру підтримки підприємництва. Тоді заявки подали 18 стартаперів, з яких обрали шість ідей. Переможець одержав 30 тисяч гривень, усі інші – по 28. Сфери й напрямки були різні: екоторбинки, 3D-принтер для дерева, екорозпалювач, сайт закарпатської продукції, два мобільні застосунки – для ресторанів та автомобілістів. Загалом переможці втілили все, що планували.

Цього року – більший загальний бюджет – 800 тисяч гривень. Обласна рада й обласна адміністрація виділили 500 тисяч гривень. Також є підтримка від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) – 300 тисяч гривень у фонд для стартаперів. Крім того, Агентство фінансує ведення проєкту, тренінги для стартаперів, промокампанію.

У 2020-му у Конкурсі стартапів взяли участь 57 бізнес-ідей. Після адміністративної перевірки на розгляд експертної комісії було подано 50 проєктів.

Відтак обрано 10 проєктів, які отримають фінансову допомогу.

Три бізнес-ідеї матимуть підтримку від Агентства США з міжнародного розвитку #USAID:

  • Виготовлення виробів та конструкцій із чорної та нержавіючої сталі побутового та комерційного призначення (Ярослав Пугінський, Великоберезнянщина),
  • Екопроєкт. Виробництво полімерпіщаної плитки з твердих пластикових відходів та поліетиленової плівки (Артем Матішинець, Іршава),
  • Інклюзивна кондитерська-студія “ФіолЄтово” (Олена Логвіненко, Ужгород).

Сім бізнес-ідей отримають допомогу від регіональної влади (Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА та Центр підтримки підприємництва Закарпаття):

  • База відпочинку “Лиса гора” (Олеся Савосюк, Рахів),
  • Лісопереробне виробництво. Короткомір (Мирослава Борщ, Хустщина),
  • KIDIUM – маркетплейс товарів і послуг для дітей (Оксана Чопак, Великий Березний),
  • Створення виробничих потужностей для виготовлення високогірного збору “Карпатський чай” (Василь Сличко, Ужгород),
  • Торт “Іршава” (Віктор Староста, Іршавщина),
  • Квіткова кав’ярня Floristeria (Юрій Кондрич, Ужгород),
  • Долина теплиць (Михайло Штефаньо, Іршавщина).

Попереду ще важливий етап контрактування.

Varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів