Закарпатська майстриня виготовляє ялинкові іграшки для 64 ОТГ Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

Закарпатська майстриня виготовляє ялинкові іграшки для 64 ОТГ Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)
Прикрасити іграшками, виготовленими майстринею з Іршавщини Тетяною Маланкою, планують ялинки у всіх об’єднаних територіальних громадах Закарпаття до 25 грудня.

 

Як розповідають журналісти "Суспільне Закарпаття", робити іграшки в цій техніці Тетяна почала 5 років тому. Крім цього, 11 років вела для дітей гуртки з декоративно-прикладного мистецтва.

Для акції "Закарпаття запрошує на Різдво" Тетяна робить по 10 іграшок на тиждень.

Тетяна Маланка для створення іграшок використовує техніку декупаж. Розповіла, що захопилася декупажем, коли змушена була звільнитися з роботи і сиділа вдома.

"Я називаю це мистецтвом для тих, хто не вміє малювати, — сказала майстриня. — Всі картинки, якими оздоблюються предмети, виглядають як розпис, якщо їх правильно замаскувати. Декупаж вперше згадується в кінці 17 століття у Венеції – коли вирізаними картинками почали прикрашати меблі".

Для акції "Закарпаття запрошує на Різдво" Тетяна робить по 10 іграшок на тиждень.

"Заготовки та матеріал у мене є для всіх іграшок, — розповіла Тетяна. — На одну іграшку я витрачаю день-два. Я працюю до 4 годин в день".

Акцію вирішили організувати, аби привернути увагу до святкування Різдва на Закарпатті.

Іграшки Тетяни Маланки вже прикрашають ялинки в Мукачівській, Перечинській, Оноківській громадах та в обласному центрі – Ужгороді. Всі 64 іграшки мають повісити до католицького Різдва.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів