Чим ужгородцям зайнятися у карантин вихідного дня? #АКТИВНОСТІ

Чим ужгородцям зайнятися у карантин вихідного дня? #АКТИВНОСТІ
Жити в карантині вже всі призвичаїлися. Колись традиційні розваги, як-от вечірки, концерти чи інші масові заходи здаються чимось із іншого життя. А в реаліях карантину вихідного дня й без того нечисленних розваг стало ще менше – навіть похід у кафе та кіно тепер недоступні. Медіацентр питає в представників УжНУ, чим вони радять урізноманітнити карантинні вихідні й зробити їх наповненими та цікавими. Першим розпитували студента факультету суспільних наук Володимира Поповича.

 

«У карантин вихідного дня я роблю і іншим раджу робити… ремонт», – чи то жартома, чи то серйозно каже Володимир Попович. І продовжує: «Ні, я не жартую! На Закарпатті активно працює осередок всеукраїнського руху Будуємо Україну Разом (БУР). Це крута молодіжна ініціатива, яка об’єднує активних людей у всій країні. Її суть далеко не в ремонті. Ремонт – це лише привід, який нас об’єднує. Насправді акції БУРу – це про нові знайомства з класними людьми, які хочуть змінювати світ навколо себе, про комунікацію, повагу, розвиток. Ну а коли ти робиш добру справу і бачиш результат – це додатковий стимул включатися у роботу ще і ще! Бо ми допомагаємо сім’ям у скруті, поліпшуємо громадські простори – робимо цей світ трошки добрішим».

У закарпатському осередку БУР Володимир Попович координує технічний відділ. Займається описом робіт на об’єкті, складає список матеріалів та інструментів, веде облік на складі, окреслює фронти робіт, пояснює волонтерам, що і як робити та, звісно, включається до роботи сам.

«Часто люди махають рукою, мовляв, вони не вміють робити ремонтів. Але ж ми не євроремонт робимо – ми покращуємо умови там, де це вкрай потрібноо. Переконую: шпаклювати чи фарбувати стіни, працювати з деревом чи виконувати ще якісь дрібні ремонтні роботи зможе кожен», – запевняє Володя.

У ці вихідні Володимир Попович планує долучитися до невеличкого ремонту – БУРчика – і запрошує:

«Уже цього тижня, 27 і 28 листопада ми перетворимо звичайне цокольне приміщення у першому ужгородському дитячому будинку сімейного типу на справжню майстерню. Там діти зможуть працювати з деревом і металом, а також шити. Для учасників акції є ще декілька місць, тож запрошуємо долучитися і дізнатися на власному досвіді, що це таке».

  • Щоб стати учасником невеличкого ремонту, потрібно заповнити АНКЕТУ
  • Допомогти також можна інструментами, які залишаться у майстерні для вихованців дитбудинку. Список ТУТ.
  • Підтримати ремонт фінансово: 4441 1144 5173 0236
  • Телефон для довідок: Вікторія Смочко +380508151847

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

26 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів