У КНП «Тячівська районна лікарня» встановлять потужну кисневу станцію

На Тячівщині, за даними офіційної статистики, кожен третій хворий на коронавірус подолав недугу у стаціонарі КНП «Тячівська районна лікарня». А це майже 700 людей з початку пандемії.

 

На жаль, 40 пацієнтів з супутніми патологіями не вдалося врятувати. Загалом, тут готові прийняти 220 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Директор КНП «Тячівська районна лікарня» Федір Яринич каже: наразі динаміка госпіталізації оптимізму не додає, а навпаки – насторожує. Адже кількість пацієнтів з середнім та важким перебігом Ковіду-19 поступово наближається до сотні при розгорнутих 220 ліжках для лікування таких хворих. Перепрофілювали весь терапевтичний корпус, неврологічне, кардіологічне, терапевтичне відділення. 180 місць залишили для ургентних хворих, допомоги породіллям, надання травматологічної, хірургічної, терапевтичної, неврологічної допомоги, а також для лікування дітей.

Старе інфекційне відділення, де зараз немає належних умов для пацієнтів, використовують для персоналу. А у подальшому за потреби тут будуть госпіталізовувати хворих на грип та ГРВІ. На черзі – переведення дитячого відділення для забезпечення надання медичної допомоги хворим на ковід. Тим часом дитяче відділення переведуть на третій поверх акушерсько-гінекологічного корпусу. Серед хворих на Ковід-19 є як 35-річні, так і пацієнти віком понад 80 років. Усі вони мають середню та важку форми захворювання, більшість є кисневозалежними. Тому потреба в кисневі у  лікарні виросла у понад 10 разів. Усі, хто потребує оксигену, забезпечені ним у  достатній кількості.

Кисень у балонах до лікарні привозять зі Львова, і перебоїв у його постачанні немає. На озброєнні медзакладу – 32 концентратори кисню, які закупили за власні та спонсорські кошти, а також отримали централізовано. Найближчим часом придбають і кисневу станцію потужністю 150 літрів на хвилину та вартістю понад 4 мільйони гривень. Вона генеруватиме оксиген із повітря і накопичуватиме у спеціальному резервуарі, звідки його подаватимуть по відділеннях. Директор лікарні Федір Яринич запевняє: аналогів цьому обладнанню немає в Україні. Уже невдовзі станцію почнуть монтувати. Це дозволить додатково забезпечити киснем 64 пацієнтів. Загалом, з початку пандемії в лікарні зроблено понад 5300 ПЛР-тестів. На забір аналізів за заявками сімейних лікарів виїжджають дві мобільні бригади. За період пандемії до лікарні було окремо госпіталізовано і чотирьох дітей, яких після встановлення діагнозу перевели до обласної дитячої лікарні, а також шість вагітних.

Хворих стає більше, тож і навантаження на лікарів зростає. Однак поки медики КНП «Тячівська районна лікарня» справляються власними силами, не залучаючи персонал інших закладів. Для цього кількість бригад, які надають хворим на коронавірус, збільшили з 5 до 8.  Поки медики працюють не покладаючи рук, у лікарні просять мешканців з усією відповідальністю дотримуватись карантинних обмежень, адже ситуація не тішить, і, за прогнозами фахівців, найгірше ще попереду, оскільки статистику ковіду доповнять ще й традиційні для цієї пори ГРВІ, грип та інші сезонні інфекції.  

Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua

 

30 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів