Ринок праці Закарпаття потребує кваліфікованих робітників з інструментом

Ринок праці Закарпаття потребує кваліфікованих робітників з інструментом
Закарпатська обласна служба зайнятості активно співпрацює з роботодавцями області щодо укомплектування вільних робочих місць, організації тимчасової зайнятості та професійного навчання. Як результат, упродовж січня-листопада 2020 року працевлаштовано 12,0 тис. осіб, з яких 51,6% - оперативно до надання статусу безробітного.

 

«У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом − це швачки, в’язальники схемних джгутів, верстатники деревообробних верстатів, пекарі, монтери кабельного виробництва, тощо», - розповів директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

За його словами високою є потреба і у робітниках з обслуговування технологічного устаткування: операторах котельні, водіях автотранспортних засобів, слюсарях-складальниках радіоелектронної апаратури та приладів, машиністах (кочегарах) котельної тощо. Серед працівників сфери торгівлі та послуг затребуваними були продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, бармени, офіціанти, охоронники, молодші медичні сестри, помічники вихователя.

Також залишається попит на сестер медичних, бухгалтерів, вчителів закладів загальної середньої освіти, інспекторів, вихователів, майстрів виробничого навчання, вихователів дошкільних навчальних закладів, фармацевтів. У сільськогосподарському секторі найбільш затребуваними є робітники на лісокультурних роботах, лісоруби. Загалом станом на 1 грудня 2020 року у базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 1,1 тис. вакансій. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7,9 тис. грн., у 75,7% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

Закарпатський обласний центр зайнятості

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів