У Стокгольмі з’явилася міні-скульптурка Альфреда Нобеля від Михайла Колодка з Ужгорода (ФОТО)

У Стокгольмі з’явилася міні-скульптурка Альфреда Нобеля від Михайла Колодка з Ужгорода (ФОТО)
Міні-скульптурка Альфреда Нобеля, створена художником-скульптором із Закарпаття, встановлена у Стокгольмі, перед посольством Угорщини.

 

Спільна ініціатива скульптора Михайла Колодка та посольства Угорщини у Стокгольмі була реалізована з нагоди 100-річчя угорсько-шведських дипломатичних відносин та 120-ї річниці перших Нобелівських премій.

Міні-пам’ятник Нобелю розмістили на огорожі посольства Угорщини, недалеко від Нобелівського парку та Нобелівської вулиці в дипломатичному районі Стокгольма.

Робота Колодка водночас відзначає Нобеля, інтелектуальну спадщину шведського вченого, служіння людству, велич науки та всіх лауреатів Нобелівської премії у всьому світі, включаючи тих, хто має угорське походження або тих, хто пов’язаний з Угорщиною.

Зауважимо, що міні-скульптури Михайла Колодка користуються великою популярністю серед любителів мистецтва, які можуть відвідати роботи скульптора не лише в Ужгороді, Будапешті, Мюнхені чи Принстоні, а й у шведській столиці. Мініатюрна статуя Нобеля збагачує міський пейзаж Стокгольма унікальною визначною пам'яткою, віддаючи честь Альфреду Нобелю.

Михайло Колодко – скульптор, який зараз працює в Угорщині. Народився в 1978 році в Ужгороді, а в 2002 році закінчив Академію мистецтв у Львові, за спеціальністю монументальна скульптура. Після кількох широкоформатних робіт, він почав експериментувати з мініатюрними міськими скульптурами в 2010 році, незабаром створивши своєрідний культ серед аудиторії. З 2016 року живе і працює в Угорщині. Колодко наблизив сучасні скульптури до широкої аудиторії, обравши надзвичайно широкий – від історичних та вигаданих персонажів, до художників та науковців, спектр зображуваних персонажів. МІитець показує нам, що монументальні ідеї можна передати у крихітні форми.

Джерело: life.karpat.in.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів