Ужгородська школярка посіла ІІ місце в онлайн-конкурсі читців віршів китайською мовою

Ужгородська школярка посіла ІІ місце в онлайн-конкурсі читців віршів китайською мовою
Вітаємо талановиту ужгородку!

 

Про це у Фейсбуку повідомила Zoriana Zinovieva

 

«ІІ місце в онлайн конкурсі читців віршів китайською мовою присвяченого святу зимового сонцестояння " Дунчжи". Донечка ти унікальна і невгамовна! Пишаюся!!!Дякуємо Інституту Конфуція за можливість доторкнутися до багатогранної культури та історії Китаю, за можливість вивчати мову з професійними викладачами! Дякуємо всім працівникам Інституту та бажаємо гарних свят! Дякуємо всім за підтримку, вболівання та слова підтримки!», – написала у Фейсбуці мама Зоф'ї Підгорної Зоряна Зінов’єва.

Про талановиту юну ужгородку писали неодноразово. Учениця 10 класу Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 із поглибленим вивченням англійської мови Зоф'я Підгорна цьогоріч була серед переможців Всеукраїнського туру Міжнародного конкурсу з китайської мови, посіла ІІІ місце. Юна ужгородка також є переможницею ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади східних мов (китайська мова), за весь час існування цієї олімпіади Зоф’я – єдина представниця Ужгорода і Закарпаття, яка не тільки взяла у ній участь, а й здобула І місце серед учнів 9-х класів. Оскільки китайську мову в школах Ужгорода не викладають, дівчинка почала її вивчати самостійно 3 роки тому, потім їздила в інший райцентр на заняття із єдиним на Закарпатті професійним викладачем китайської Ольгою Лук`яненко. Досягнуті успіхи дали можливість впродовж місяця навчатися у мовній школі при Пекінському університеті мови та культури.

У вересні 2019 року під час ділового візиту делегації посольства КНР до Ужгорода, у міській раді відбулося знайомство дівчинки з тодішнім Надзвичайним і Повноважним Послом Китаю в Україні паном Ду Веєм, який відзначив Зоф'їну наполегливу працю з вивчення мови, щире бажання знати культуру Китаю та запропонував їй навчання в університеті в Китаї за її вибором. Із жовтня 2019 року юна ужгородка стала слухачем освітньо-культурного центру «Інституту Конфуція» при Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», а в грудні 2019-го її запросили в Посольство КНР на офіційну церемонію вручення Премії Надзвичайного і Повноважного Посла Китаю. Вона – одна з 12 учнів з усієї України, які отримали цю почесну нагороду.

А ще – Зоф'я захистила HSK 3 (B1) та HSK 4 (B2) рівні міжнародного сертифікованого іспиту на знання китайської. Талановита учениця має значні успіхи й з інших навчальних дисциплін. У ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови вона виборола ІІ місце, а також посіла ІІІ місце на другому етапі конкурсу-захисту МАН у секції «Українська література». Має успіхи Зоф'я і з хімії. За участь у VI Всеукраїнській інтернет-олімпіаді "На урок" вона нагороджена дипломом І ступеню.

 

 

29 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів