У 2020 році в Ужгородському пологовому будинку з’явилися на світ 64 двійні

 У 2020 році в Ужгородському пологовому будинку  з’явилися на світ 64 двійні
Як уже повідомляло наше видання, 4 січня 2021 року в УЖгородському міському пологовому будинку з'явилася четвірня.

 

Четверня, за всіма даними, які є в лікарів, народжується на Закарпатті вперше. Про це пише УНІАН:

"Не виключено, що такі вагітності були й раніше, але вони не закінчувалися успішно (можливо, вони були, але їх не діагностували принаймні до того часу, коли в області з’явився перший ультразвуковий апарат – це було в 1989 році, - УНІАН). Та й в принципі це явище доволі рідкісне: за статистикою, яку наводить директор комунального неприбуткового підприємства «Ужгородський міський пологовий будинок» Ужгородської міської ради Олег Онопко, четверня народжується в світі, за різними даними, одна на 700 тисяч пологів. 

«Хоча багатоплідні вагітності для Ужгородського пологового будинку не рідкість: приміром, у 2020 році в нас з’явилися 64 двійні, у 2019 – аж 84. Але четверня зараз, за всіма наявними даними, перша на Закарпатті», – каже директор.   

Він нагадує, що й для нашої держави це доволі унікальне явище: в Україні четверня народилася торік у Кропивницькому, а перед тим років зо п’ять тому – в Одесі.  

Попри це, досвід виходжування недоношених малюків в Ужгороді величезний – тут  народжувалися й набагато менші дітки, ніж у четверні родини Кушнір. «Ми виходжували дітей, які з’являлися на світ з вагою від 600 грамів, – каже Онопко. – Буквально сьогодні вранці (6 січня. - Авт.) народилася дитина вагою 900 грамів». 

Детальніше читайте на УНІАН

 

09 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів