Рішення місцевих рад щодо регіональних мов на Закарпатті скасовано — Кремінь

Рішення місцевих рад щодо регіональних мов на Закарпатті скасовано — Кремінь
Усі рішення місцевих рад про функціонування регіональних мов на території Закарпаття скасовані. Про це сьогодні повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

 

За його словами, він звертався до Генерального прокурора України щодо скасування рішень деяких обласних та місцевих рад про функціонування регіональних мов. Йому надійшов лист Закарпатської обласної прокуратури. У ньому йдеться, що Берегівська райрада самостійно скасувала рішення про функціонування регіональної мови 29 грудня 2020-го року. Це також підтвердила речниця прокуратури Закарпаття Катерина Хижняк.

"Часом раніше, рішенням Солотвинської селищної ради Закарпатської області від 22 грудня скасоване, — сказав Тарас Кремінь, — і рішення Нижньоапшанської ради про визнання румунської мови регіональною мовою. На основі закону, який визнано антиконституційним, "Про засади державної мовної політики", свого часу, починаючи з 2012 року, на території України в окремих місцевих радах були затверджені регіональні програми розвитку деяких мов національних меншин корінних народів".

Суспільне Закарпаття

 

20 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів