Закарпатські вчителі можуть приєднатись до міжнародної ініціативи проти дискримінації

Автор фото Антон Федоров
Автор фото Антон Федоров
Українські вчителі можуть приєднатись до міжнародної ініціативи проти дискримінації в спорті разом з Klitschko Foundation та Fare network.

 

Дискримінація в спорті — явище, яке, на жаль, в 21 столітті все ще досить поширене. Ми звикли вважати, що спорт ділиться на чоловічий та жіночий. Багато хто переконаний, що спорт породжує конкуренцію, і це справа лише для найсильніших. Та насправді все не так. Спорт — це можливість для кожного проявити свої здібності, відкрити щось нове у собі та знайти підтримку і мотивацію.

Щоб боротись із дискримінацією в спорті в різних країнах світу реалізуються різноманітні акції, ініціативи, проєкти тощо. Так, наприклад, міжнародна організація Fare network вже 10 років поспіль протягом лютого втілює різні ініціативи для привернення уваги суспільства до проблем дискримінації через сексуальну та гендерну ідентичність в спорті в межах місяця Football v Homophobia Month of Action. Українські організації теж доєднуються та підтримують такі ініціативи.

Наприклад, Klitschko Foundation за підтримки Fare network в лютому реалізовуватиме проєкт «Football for everyone» для вчителів фізичного виховання та тренерів, спрямованого на боротьбу з дискримінацією в спорті.

«Протягом 17 років Klitschko Foundation завжди намагався реалізовувати проєкти чи долучатись до ініціатив задля розвитку спорту та здорового способу життя в Україні: встановлювали спортивні майданчики, забезпечували школи спортивним інвентарем, залучали вчителів фізичного виховання до проходження навчальних тренінгів. Зараз ми з командою працюємо над «Football for everyone» — проєкту, покликаного вплинути на поширення дискримінації в спорті, що стосується гендерної рівності та сексуальної орієнтації та надати інструменти для боротьби з дискримінацією. Приєднуючись до цієї ініціативи, ми поширюємо одну із наших цінностей — можливості для кожного. Віримо, що разом з однодумцями можемо створити таке середовище в спорті, в якому будь-яка людина відчуватиме себе в безпеці, розвиватиметься та відкриватиме у собі щось нове», — розповідає директорка Klitschko Foundation Аліна Носенко.

Проєкт «Football for everyone» відбудеться 15-24 лютого. До участі у проєкті запрошуються вчителі фізичного виховання та тренери, яких цікавить тема боротьби з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт і футбол, зокрема.

«Football for everyone» передбачає проведення 7 онлайн-сесій про гендерну рівність, боротьбу з гомофобією, дискримінацію, рівність в спорті та психологію. Після тренінгів учасникам потрібно буде провести власні сесії з учнями чи командами, яких вони тренують. По завершенні проєкту учасники отримають сертифікати про участь.

Формат проєкту: онлайн через застосунок Zoom.

Участь у проєкті безкоштовна. До участі в проєкті буде відібрано 50 учасників. Дізнатись більше про проєкт, критерії відбору та подати анкету на участь можна за посиланням: www.klitschkofoundation.org/projects/sport/football-for-everyone/.

Для довідки: 

Klitschko Foundation – благодійна організація, що розвиває громадянське суспільство в Україні. Через неформальну освіту підлітки і молодь опановують навички XXI століття, впроваджують здоровий спосіб життя, стають екологічно свідомими, вчаться проєктного підходу у житті, навчанні та у майбутній професії. Випускники проєктів організовують освітні заходи для однолітків та колег, таким чином стають амбасадорами змін у своїх громадах.

Сайт: www.klitschkofoundation.org

Fare Network — організація, що складається з мережі НУО, спортивних клубів та груп вболівальників, спрямованих на боротьбу з усіма формами дискримінації на всіх рівнях спорту. Виступаючи проти расизму, гомофобії, ультраправого націоналізму та дискримінації людей з інвалідністю.

Сайт: www.farenet.org

Контактна особа:

Тарасюк Софія, асистентка з комунікацій Klitschko Foundation

E-mail: [email protected]

Тел.: +380930025585.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів