Ужгородського міського голову повторно обрали головою Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України

Ужгородського міського голову повторно обрали головою Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України
Про це повідомили в Ужгородській міській раді.

 

Ужгородського міського голову Богдана Андріїва сьогодні повторно обрали головою Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ). Богдана Євстафійовича, а також голову Мукачівської ОТГ Андрія Балогу та Тячівської ОТГ Івана Ковача обрали до складу правління АМУ для відстоювання на всеукраїнському рівні інтересів територіальних громад.

Ці рішення прийняли на перших у цьому році загальних зборах регіонального відділення АМУ за участю керівників міст, сіл, ОТГ Закарпаття. У них взяв участь також виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, який поінформував, що для АМУ експерти аналізують законодавство, нормативні документи всіх міністерств, центральних відомств, аби відстоювати розвиток громад. Саме завдяки АМУ, до прикладу,  наприкінці минулого року вдалося зберегти для місцевих бюджетів зарахування частини акцизного податку на пальне. Зараз АМУ планує домогтися на 2022 рік зарахування у місцевий бюджет додатково  ще 5% податку з доходів фізичних осіб, а в бюджеті Ужгорода саме ці надходження складають найбільшу частку.

  На загальних зборах сьогодні схвалили звіт про роботу Закарпатського відділення АМУ у 2020 році, плани на цей рік. Рекомендували, щоб Київський міський голова Віталій Кличко продовжувати очолювати АМУ.

Виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення АМУ Олег Лукша повідомив, що з входженням до Асоціації міст України нових закарпатських громад, тепер вони складають 83% всіх адміністративних одиниць нашого краю. Обговорили:

–         перспективи утворення регіонального об’єднання старост сіл та форм роботи із старостами територіальних громад Закарпаття;

–        перетворення Регіонального відділення  АМУ в  регіональний сервісний центр,  адже надається методична, консультаційна  та інша допомога громадам,  до прикладу, з розробки стратегій розвитку,  оцінки їх реалізації тощо;

–        залученні до діяльності Агенції регіонального розвитку Закарпаття;

–         створення «Академії розвитку громад і регіону «Нове Закарпаття» для налагодження системи підвищення кваліфікації кадрів органів місцевого самоврядування;

–        відновлення повноважень нашого краю представляти прикордонні регіони Західної України в Міжрегіональній асоціації «Карпатський Єврорегіон».

Бурхлива дискусія виникла про передачу майна, функцій після об’єднання  районів – скажімо, як краще утримувати колишні районні лікарні, адже у багатьох борги за комунальні послуги, навіть із зарплат медикам, а людям потрібно безперебійно забезпечувати надання якісних послуг. Домовилися, з яких питань напрацювати пропозиції для відстоювання Асоціацією міст перед керівництвом держави, а які питання вирішувати безпосередньо з керівництвом області. 

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів