Не мікрогріном єдиним: що посадити на підвіконні у квартирі

Не мікрогріном єдиним: що посадити на підвіконні у квартирі
Бути котомамою — цим вже нікого не здивуєш. А ось стати матір'ю фікуса — новий прекрасний тренд. На тлі пандемії й тривожних новин у багатьох з'явилася тяга до озеленення своїх квартир і будинків.

 

Відразу ж з'явилися тренди — мікрозелень, сукуленти, фікуси та дифенбахії. Перетворення квартири в «міські джунглі» стало новою філософією. Рослини не просто прикрашають приміщення, додаючи затишку і колориту, вони володіють і терапевтичними властивостями — догляд за рослиною знижує рівень стресу.

Почати свій шлях в рослинництво можна з чогось близького і знайомого. Наприклад, придбати насіння полуниці або перцю, шпинату або цибулі. Вони не тільки прикрасять підвіконня, а й винагородять за зусилля смачними плодами.

Якщо вирощувати чебрець, м'яту, петрушку, мелісу або щавель — до столу завжди буде свіжа зелень. Любителям екзотики можна спробувати виростити фізаліс, пепіно або лагенарії.

Що садити в лютому

Якщо в планах не тільки озеленення квартири, але і висадка рослин на ділянці, до цього варто підготуватися заздалегідь. Вже на початку лютого потрібно садити томати, перець, сині, щоб через 55-60 днів їх можна було вже висадити в теплиці.

Також вже можна садити розсаду білокачанної капусти, цибулі-порею і багатьох квітів: аквілегій, петунії, дельфініума, тунбергії, бальзаміну, люпіну і т.д.     

Загальні правила для догляду за насінням

У кожної рослини є свої переваги з поливу, світла, ґрунту. У когось зовсім прості вимоги, а є і привереди. Але існує ряд загальних вимог, які підходять для більшості насіння.

Садити насіння потрібно у зволожений ґрунт. Бажано після поливу розпушувати ґрунт — це поліпшить повітрообмін. Варто подбати, щоб рослинам вистачало сонячного світла.

Детальніше про кожен вид рослин і догляду за ним можна прочитати на сайті «Дім і Сад».  

Про компанію

«Дім і Сад» — онлайн-магазин з оптової та роздрібної торгівлі саджанців, насіння, цибулин і супутніх товарів. У каталозі магазина є як врожайні рослини, так і екзотичні та незвичайні квіти. На сайті зібрано понад п'ять тисяч найменувань рослин. 

У магазині постійно діють акційні пропозиції на різні товари. Крім цього є окремі бонуси для клієнтів на наступні покупки та знижки для оптових покупців.

На сайті працює онлайн-підтримка. Якщо є питання, можна написати в чат і отримати швидку відповідь.

 

09 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів