З 11 лютого не працюватимуть дошкільні заклади й школи в Берегові на Закарпатті

З 11 лютого не працюватимуть дошкільні заклади й школи в Берегові на Закарпатті
У берегівських дитсадках введуть карантин до з 11 лютого до 1 березня. Про таке рішення комісії з надзвичайних ситуацій повідомила Суспільному заступниця берегівського міського голови Надія Ловга.

 

Карантин, за словами Ловги, вирішили ввести через стрибок захворюваності на ГРВІ та COVID-19. При цьому навчання у всіх школах не призупинятимуть. Наразі із 9 шкіл закриті 3.

Наталія Качайло прийшла забрати сина із Берегівського садочка №1. Каже: до припинення роботи садків ставиться нормально: "Якщо так має бути, то ми згодні".

Директорка дитсадочка Оксана Бігун розповіла: батькам про закриття закладу з 11 лютого до 1 березня повідомили напередодні.

"Писали їм, особисто повідомляли. Батьки всі знають, що ми йдемо у відпустку, — сказала Оксана Бігун. — Дітей тепер мало ходить. Із 60 дітей у нас, наприклад, сьогодні, - 33 присутні, це 51% фактично. Діти хворіють. Є такі батьки, що не приводять, тому що хвилюються за свою сім’ю, за дітей. Вихователі йдуть у відпустку на два тижні".

Заступниця міського голови Берегова Надія Ловга каже: у місті є 9 шкіл та 14 садочків. Два садочки та дві школи вже закриті через те, що понад 50% дітей і персоналу перебувають на самоізоляції.

"Щоденний моніторинг дозволив спеціалістам зазначити швидкий ріст захворювання на ГРВІ, — розповіла Надія Ловга. — У зв’язку з цим було прийнято рішення закрити садочки, дошкільні навчальні заклади, в місті Берегово з 11 лютого до 1 березня. У цей період дітки будуть вдома, а вихователі, згідно з чинним законодавством, отримують заробітну плату. Учора ми так само розглядали дані по селах, тобто ті села, які долучилися до міста Берегово, тобто 14 сіл, там поки ситуація не критична, тому відкриті й школи, і садочки".

За словами Надії Ловги, з 1 березня будуть проводити щоденний моніторинг захворюваності. У разі покращення – навчальні заклади продовжать працювати.

 

10 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів