6 лікарень Закарпаття, де лікують хворих на COVID-19, заповнені на 80%, — Пшеничний

6 лікарень Закарпаття, де лікують хворих на COVID-19, заповнені на 80%, — Пшеничний
228 ліжок для лікування хворих на COVID-19 додатково розгорнули у медзакладах Закарпаття з 8 лютого до нині. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

 

За його словами, зробили це через збільшення кількості хворих, які потребують стаціонарного лікування.

"Сьогодні ми маємо із 2113 ліжок майже 62 % завантаженість в цих закладах, які виділені для лікування, — сказав Анатолій Пшеничний. — Якщо говорити про показник забезпеченості киснем, то нові ліжка додалися, а кисневі ліжка ще не встигають додатися, тому в нас був показник 75,5% завантаженості, а зараз маємо 70% завантаження кисневих ліжок. Це пояснюється тим, що добавилися 228 ліжок за останні два тижні. Із 1424 ліжок 600 пацієнтів потребують кисневої підтримки".

За словами Анатолія Пшеничного, найбільше хворих на COVID-19 зараз у райлікарнях Рахова, Іршави та Виноградова, вони заповнені на 80%. На такому ж рівні зайняті Обласна лікарня, Ужгородська міська лікарня та Центр легеневих хвороб в Ужгороді.

Головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик на брифінгу також повідомила, що в Ужгороді, а також Ужгородському, Великоберезнянському та Рахівському районах в останні два тижні зросла кількість хворих на ГРВІ. За її словами, більшість із них — діти віком від 5 до 14 років.

"З 8 до 15 лютого активність респіраторних інфекцій в області й надалі в цілому є низькому, тобто ми нижче епідемічного порогу на 15 %, хоча маємо збільшення кількості звернень із тижня в тиждень на 10-17%, — розповіла Вікторія Тимчик. — Таким чином на грип і ГРВІ захворіло 4590 закарпатців. Показник захворюваності на 100 тисяч населення становить 367. Перевищені пороги в трьох громадах нашого регіону, це – Рахівський район на 46%, Виноградівський і Великоберезнянський райони на 13%".

Cуспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів