Підсвічування стелі світлодіодними стрічками

Підсвічування стелі світлодіодними стрічками
Для забезпечення гарної освітленості спальні, кухні, вітальні, організація підсвічування за допомогою СДЛ - відмінне рішення. Воно дозволяє зонувати простір кімнат, створити затишний куточок, обіграти інтер'єр, забезпечити хорошу освітленість різних ділянок, виконати інші завдання поліпшення декору.

 

ЛІД-стрічки відносяться до функціональних освітлювальних приладів. Вони складаються з гнучкої монтажної плати, на якій розміщено безліч діодних світильників, покритих захисною плівкою з лицьового боку. Зі зворотного боку ці вироби мають самоклеящуюся основу, що дуже полегшує монтаж і застосування в квартирі світлодіодних стрічок. Вони можуть відрізнятися за кількістю світлодіодів на 1 метр тому, з огляду на кількість впроваджених освітлювальних елементів, можуть мати більшу чи меншу яскравістю, потужністю, енергоспоживанням.

Способи монтажу

Освітлення світлодіодною стрічкою в квартирі дозволяє створювати додаткові джерела світла. Установка пристрою може виконуватися двома способами: кріплення до плінтуса або фіксація на карнизі з гіпсокартону.

Наявність альтернативних джерел світла, не привід відмовлятися від центрального світильника. Оригінальна люстра по центру буде дуже доречна, адже різні варіанти освітлення в квартирі дозволять створювати інтер'єри з різними настроями, забезпечать в будинку затишок.

Використання СДЛ дозволить дизайнеру, або власнику приміщення організувати освітлення в кімнаті або квартирі-студії, створити окрему освітлену зону при необхідності.

Монтаж діодного підсвічування стель на плінтус

При такому способі організації світлодіодного освітлення в квартирі, СДЛ наклеюють після того, як готове стельове покриття, використовуючи клейовий шар на зворотному боці. Планується кріплять на стелю, на відстані 8 - 10 см від стін. Для кріплення використовується надійний клей або металовироби. Після висихання клею, всередині зазору клеїться освітлювальний пристрій. Коли монтаж стрічки закінчений, до неї, з урахуванням полярності, приєднується блок живлення або RGB короб. Так організується світлодіодне освітлення в квартирі.

Підсвічування стель світлодіодними стрічками на карнизі з гіпсокартону

Роблячи ремонт, можна зробити гіпсокартонний короб під світлодіодну стрічку для стелі. Цей спосіб зручний тим, що дозволяє забезпечити гарне освітлення в квартирі, створивши систему освітлення будь-якої конфігурації одним або кількома ярусами. Ніша виконується закритою або відкритою форми по розмітці. До стін приєднуються несучі профілі з CD-елементами. Відстань між різними рівнями повинно бути не менше 10 см, для проходження променів світла.

Листи гіпсокартону монтують на каркасі, залишивши нішу для стрічкової підсвічування. По периметру короб закривається карнизом, щоб замаскувати кріплення світлодіодним стрічки для стелі. Для кріплення можна застосувати шуруповерт і саморізи, або приклеїти листи до каркаса. Після закінчення обробки конструкцій - нанесення шпаклівки, грунтовки, фарби, підсвічування за допомогою клейового шару СДЛ кріплять прямо на гіпсокартон. Після закріплення стрічки, її підключають до джерела струму, дотримуючись полярності.

Яку світлодіодну стрічку вибрати для застосування в квартирі

Вибираючи LED-стрічку для різних варіантів освітлення в квартирі, треба враховувати деякі нюанси:

  • дуже потужні СДЛ, для підсвічування під натяжною стелею або підвісним, треба монтувати з теплоізолюючих прокладкою;
  • при монтажі підсвічування приміщень з підвищеною вологістю, треба купувати вологозахищену СД-стрічку;
  • сумарна яскравість світильників повинна відповідати розрахунковій - більш яскравий або тьмяний світло не дасть потрібного ефекту.

Вибираючи світлодіоди, можна влаштувати різнобарвне або однотонне декоративне освітлення і надати різноманітність домашній обстановці.

 

24 лютого 2021р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів