Невдалий жарт про Закарпаття. Прем'єр Словаччини вибачився перед Україною

Невдалий жарт про Закарпаття. Прем'єр Словаччини вибачився перед Україною
Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович вибачився перед Україною за свій невдалий жарт щодо обіцянки українського Закарпаття в обмін на російську вакцину.

 

"Позиція Словаччини щодо територіальної цілісності України завжди була дуже чіткою. Повага до міжнародного права є обов’язковою. Перепрошую всіх українців за мою недоречну реакцію, яка може підірвати їхні справедливі зусилля. Словаччина – ваш друг", – написав Матович.

Раніше міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок на своїй сторінці у Facebook вибачився перед міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою за недоречні заяви прем'єр-міністра Словаччини на адресу України

"Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини.", - написав він.

Про що жарт

Нещодавно під час одного з радіоінтерв'ю прем'єр-міністр Словаччини коментував закупівлю вакцини від коронавірусу "Спутник V". Під час розмови з журналістами він пожартував, що нібито запропонував віддати Росії українське Закарпаття за постачання вакцини. Після цього він запевнив, що не давав росіянам жодних обіцянок.

Кулеба відреагував на таке висловлювання прем'єр-міністра і порадив йому обміняти кілька регіонів Словаччини.

"Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною", - написав міністр МЗС.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів