Усього 1254 закарпатці вакциновані станом на ранок 15 березня

 Усього 1254 закарпатці вакциновані станом на ранок 15 березня
Про ситуацію з поширенням ковід говорили сьогодні в Закарпатській ОДА.

 

Як розповів під час брифінгу Сергій Дубров – професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О. О. Богомольця – справді спершу були спекуляції щодо вакцини, яка прийшла в Україну.

"Але її постачають до 140 країн світу, використовують у Канаді, Великій Британії - це є вакцина, яка безпечна і не вимоглива до умов зберігання", - наголосив Дубров.

За його словами, не слід вірити всім розмовам про ускладнення, бо насправді наразі відомо про один випадок, який потребував госпіталізації, і то нетривалої.

"Реакції у вигляді гіпертермії, мязової слабкості та м'язового болю - це нормальна реакція на вакцинацію, температура - це значить, що наша імунна система працює!", - додав професор.

Він також відзначив, що у п'ятницю з іншими спеціалістами перевірили 23 випадки реакції на вакцину у вигляді підвищення температури в Одесі. У всіх випадках після одноразового прийому парацетамолу стан пацієнтів стабілізувався.  

"Перехворіти - це або вижити, або померти. Вакцинація - це єдиний шанс сформувати антиковідний імунітет. Вакцинація - це свобода", - наголосив Дубров.

Загалом на Закрапатті станом на ранок 15 брезня щеплені проти ковід всього 1254 людини. "Це не той відсоток, який би нам хотілося", - додав директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Пшеничний.

Читайте також: Фахівці звернулися до закарпатців з проханням не приймати безконтрольно при COVID-19 антибіотики

Пшеничний: "Третій тиждень поспіль маємо на Закарпатті максимальну кількість летальних випадків від COVID-19 - померли 100 осіб"

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів