В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками регіонального відділення Держмайна

В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками регіонального відділення Держмайна
Зустріч представників управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області Регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській, Закарпатській та Волинській областях, представників Ужгородської міськради, забудовників, які працюють у місті, проєктних організацій відбулася сьогодні в міськраді.

 

Начальниця управління Наталія Кастрова поінформувала, що на Закарпатті – понад 70 структур, які є утримувачами державного майна і воно поступово виставляється на приватизацію або для оренди. І продаж, і передача в оренду відбувається через аукціони в електронній системі Prozorro. Стартовою ціною є балансова вартість майна, тому, до прикладу, нещодавно один із об’єктів в одному з райцентрів початково коштував 720 грн, але оскільки знаходився у привабливому місці і було багато охочих його придбати, ціна продажу в ході аукціону зросла до кількох мільйонів гривень. Вартість оренди стартує з 1% балансової вартості. В Ужгороді зараз, за словами Наталії Володимирівни, до приватизації готується цілісний майновий комплекс за адресою вул. Лесі Українки,13, стартова ціна складе 2,5 млн грн.

Наталія Кастрова запропонувала забудовникам і навіть просто громадянам, які хочуть придбати чи орендувати якийсь державний об’єкт або ж виявили якийсь занедбаний об’єкт, звертатися до управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області Регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській, Закарпатській та Волинській областях. Фахівці перевірять, чи можливо продати або ж виставити на аукціон право орендувати його, підготують усю документацію, тобто потенційний покупець чи орендар може не хвилюватися, що придбає «кота в мішку» з боргами чи якимись обтяженнями. Орендарі, які вже працюють на такому об’єкті і вклали кошти для його поліпшення, мають суттєві переваги при його продажі або ж подальшій оренді.

Серед потенційних об’єктів, які зараз готуються до аукціонів на Закарпатті – будівлі колишніх підрозділів органів статистики, ветлікарні, колишнє майно Міноборони, до кінця року планується приватизація радгосп-заводів. Про все це, запевнили, можна дізнатися на сайті управління, в телеграм-каналі та інших майданчиках комунікації або ж про об’єкти, виставлені на аукціон на майданчику Prozorro.

На зустрічі йшлося, що представники Фонду держмайна та міська рада Ужгорода можуть обмінюватися досвідом, практиками щодо приватизації, від міської влади було прохання поінформувати, якщо будуть якісь потенційні об’єкти, які можна було б у перспективі реконструювати під дошкільні заклади.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів