Соціологія: 65% опитаних підтримують запровадження «жорсткого карантину»

Соціологія: 65% опитаних підтримують запровадження «жорсткого карантину»
Результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

 

Результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 6-7 квітня, засвідчують, що 52% висловили хвилювання через можливість особисто захворіти на коронавірус, 47% – не мають таких побоювань. Щодо здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 83%, не хвилюються – 17%. За останні місяці рівень тривожності щодо стану свого здоров’я в умовах пандемії динамічно зростає. Найвищі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок.

У той же час 65% опитаних підтримують запровадження «жорсткого карантину» (локдауну), 33% – не підтримують. З початку березня підтримка карантину зросла з 56 до 65%, останніх відносно більше серед мешканців Центру, старшого населення, тих, хто боїться захворіти.

77% підтримують закриття ресторанів та кафе в рамках «жорсткого карантину», 63% – закриття шкіл, 59% – дитсадків. Натомість закриття міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70%. За останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту.

55% заявили, що будуть більше дотримуватися правил «жорсткого карантину» аніж весною минулого року. 17% – сказали, що робитимуть це менше, 26% – так само.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -- телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%

Терміни проведення: 6-7 квітня 2021 р.

 

 

10 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів