Засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міськради: що вирішили?

Засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міськради: що вирішили?
При поданні на розгляд архітектурно–містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міської ради паспортів опорядження фасаду, проєктів реконструкції будівель у центрі міста потрібно подавати всю можливу інформацію про первісний вигляд будинку, а також сучасні зображення та детальну обмірну документацію до початку проведення робіт. Таке рішення прийняли напередодні на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради.

 

Члени ради розглянули кілька проєктів. Зокрема, відмовили в погодженні паспорта опорядження фасаду за адресою вул. Собранецька, 15В. Наголошувалося, що будинок нині в аварійному стані, потребує заміни покриття і дерев’яних конструкцій. Рекомендували замінити столярку і двері із збереженням автентичного рисунку, доопрацювати паспорт опорядження фасадів із врахуванням зауважень членів містобудівної ради і подати на повторний розгляд. Паспорт опорядження фасаду на пл.Корятовича, 7 погодили, але із зауваженнями про залучення співвласників до ремонту аварійних балконів, при заміні вікон зобов'язали зберегти їх автентичний колір та рисунок.

Реконструкцію власних торгових приміщень на проспекті Свободи, 1 (магазин «Електрон») погодили, але з умовою збереження мозаїки заслуженого художника України Василя Беци. Погодили також будівництво багатоквартирного будинку із вбудованими комерційними приміщеннями на вул. Вілмоша Ковача,19 А – із зауваженнями передбачити там можливість облаштування підземного сміттєзбірника, паркомісць та благоустрою.

Щодо капітального ремонту фасаду будівлі на вул. Олександра Фединця № 12 («Хінкальня» у Гірчичному зерні), то робочий проєкт погодили із зауваженням – передбачити вхід для безперешкодного доступу маломобільних груп. Розглянули члени архітектурно-містобудівної ради й ескізні наміри паспорта опорядження фасадів будинку на вул. Винничній, 22 , одноголосно дійшли згоди, що їх потрібно доопрацювати.

Тривала дискусія виникла щодо реконструкції скверу ім. Франтішека Крупки позаду будівлі обласної адміністрації та обласної ради. У розробленому проєкті не було передбачено заміну кабелів освітлення, пропонувалася м’яка доріжка, яка швидко зношується. Розробникам запропонували подати нові пропозиції, зокрема, щодо світильників, лавиць і покриття доріжок, коригування проєкту підтримали із пропозиціями і зауваженнями ради. Відкоригований проєкт мають подати на розгляд Консультативної ради при ОДА.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів