Дітям до 14 років не продаватимуть ліки. Що кажуть ужгородці? (ВІДЕО)

Дітям до 14 років не продаватимуть ліки. Що кажуть ужгородці? (ВІДЕО)
Дітям до 14 років заборонили купувати медикаменти в аптеках. Відсьогодні, 16 липня, почали діяти зміни до закону "Про лікарські засоби". Рішення ухвалили вчора засіданні Верховної Ради. Медична директорка обласної дитячої лікарні в Мукачеві Магдалина Семеняк розповіла: щороку з отруєнням медикаментами до них потрапляють до 25 дітей.

 

Ужгородка Крістіна Куртанич – мати трьох дітей. Другій її донці зараз 13 років. Про заборону продажу ліків дітям каже: "Якраз вчора чула. В мене доньці у вересні виповнюється 14 років. Як ставлюся? Вважаю, що це правильно. Дітям не потрібно дозволяти".

Завідувачка аптеки в Ужгороді Світлана Гудак розповіла: в перший день дії змін до закону до них не заходили діти, які хотіли купити ліки.

"Якщо в нас виникнуть сумніви, ми можемо попросити якийсь документ, що посвідчує особу, і подивитися, який має вік покупець. Не можна відпускати ні рецептурні, ні безрецептурні засоби дітям до 14 років. Ми можемо відпускати засоби, які не є лікарськими засобами. Тобто біологічно активні добавки, якісь перев’язки, якісь гігієнічні пакети, зубні щітки, паски тощо", — розповіла Світлана Гудак.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів