Вперше в Україні відкриття класів віртуальної реальності в школах

Вперше в Україні відкриття класів віртуальної реальності в школах
Відтепер учні двох закарпатських шкіл першими в Україні зможуть побачити піраміди Єгипту, підводний світ Атлантики, структуру організму людини на клітковому рівні і безліч інших цікавих речей, не встаючи з власної парти.

 

Це стало можливим завдяки транскордонному проєкту «VirtualLab». 21 липня 2021 р. в двох пілотних школах (Солотвинський ліцей-інтернат з румунською мовою навчання ім. М. Емінеску та Нижньоапшанський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів) відбулася пресконференція, де цим навчальним закладам були передані 40 пар окулярів віртуальної реальності, які залишаться у школах на постійній основі, аби вчителі різних предметів могли використовувати обладнання під час навчання. Це зробить шкільні уроки значно цікавішими, а процес навчання відповідатиме запитам сучасних дітей.

 

Нагадаємо, що раніше для цих двох закладів освіти в межах проєкту було закуплено все необхідне сучасне комп’ютерне обладнання (комп’ютери, монітори, аксесуари, камери, мультимедійні дошки, проєктори, БФП тощо), в одній із шкіл було зроблено ремонт комп’ютерного класу, що в комплексі з VR окулярами дає можливість навчальному процесу відповідати найсучаснішим стандартам шкільної освіти. Паралельно з пресконференцією відбувався тренінг для вчителів з користування окулярами, тому всі присутні мали змогу з перших вуст почути відгуки про обладнання, що вперше в Україні застосовується для введення в шкільну програму на постійній основі, та особисто спробувати, як працюють VR окуляри. На заході були присутні менеджери проєкту з України та Румунії, директори пілотних шкіл, представники регіональної влади обох країн, журналісти. З вітальним словом щодо реалізації проєкту та співробітництва України з Румунією виступили консул Румунії в Солотвині Флорін Граціан Пирву, префект Марамуреша Влад Дурош, заступник мера Сату-Маре Георге Стан, представник СТС СОП Румунія-Україна 2014-2020 ЄІС ТКС Раду Хуржуй, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, румунська менеджерка проєкту Маріанна Ґета Саладжеан, начальниця департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Марусинець Мар’яна, директор АРР «Закарпаття» Михайло Данканич. Запис онлайн-трансляції конференції можна подивитися тут: https://bit.ly/3xQHNtv, https://bit.ly/3BBDlBg АРР «Закарпаття» висловлює подяку всім присутнім за інтерес до проєкту.

Проєкт 2soft/1.1/137 «Віртуальна реальність єднає Карпати: інтерактивні шкільні лабораторії» реалізується в межах Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020. Спільна Операційна Програма Румунія-Україна 2014-2020 фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі. Загальний бюджет проєкту: 332 580,50 євро (10 856 471 грн).

Марина Гончаренко

 

22 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів