Зростання госпіталізацій та зменшення охочих вакцинуватися. Яка ситуація з COVID- 19 на Закарпатті

Зростання госпіталізацій та зменшення охочих вакцинуватися. Яка ситуація з COVID- 19 на Закарпатті
Закарпаття станом на 11 серпня відповідає показникам зеленої зони карантину. Про це на брифінгу повідомив голова ОДА Анатолій Полосков. За його словами, в області почав зростати рівень захворюваності на коронавірус, а також кількість госпіталізованих. Саме через показник госпіталізацій, за словами Полоскова, Закарпаття може опинитися в жовтій зоні.

 

Головна координаторка вакцинальної кампанії на Закарпатті Вікторія Тимчик додала: під час 5 етапу, щеплення в краї, здійснюють на трьох платформах – мобільні бригади, пункти щеплення та Центри вакцинації. Зараз на Закарпатті вакцинували першою дозою понад 90 тисяч людей, а другою понад 50. Також Угорське консульство повідомляє, скільки вакцинувалося на кордоні. Зараз – це близько 15 тисяч.

"Вакцинальна кампанія наразі проходить не так успішно як, можливо, ми очікували. У нас як на наш маленький регіон наразі сформовані 52 мобільні бригади. Це є понад 10 тисяч щеплень на день за наявності охочих закарпатців. Наступна платформа – це пункти щеплення. Їх є понад 200. Зараз відкриваємо ще додаткові пункти на базах районних лікарень, наприклад, Рахівська районна лікарня. Міжгірська, Виноградівська. Долучається обласна клінічна інфекційна лікарня".

Наразі на Закарпатті знизилась кількість охочих провакцинуватися. За словами Вікторії Тимчик, на це вливає сезон відпусток та неправдиві матеріали про вакцину, які поширюють у засобах масової інформації та соцмережах.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів