Травмували ноги: в Карпатах рятувальники допомогли двом туристкам

Травмували ноги: в Карпатах рятувальники допомогли двом туристкам
Упродовж вихідних, 14-15 серпня, до закарпатських рятувальників надійшли виклики про двох туристок, які травмувалися в горах. Про це 16 серпня Суспільному розповіла речниця ДСНС на Закарпатті Наталія Батир.

 

За її слів, 14 серпня о 19:20 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час спуску з гори Великий Верх травмувалася туристка з Одеси.

"У складі групи з 5 осіб вона спустилася з г. Великий Верх Мукачівського району і прямувала до г. Плай, коли впала й підвернула ногу. Фахівці гірських пошуково-рятувальних відділень с. Пилипець та с. Нижні Ворота надали їй долікарську допомогу: знеболили ногу та наклали шину", — сказала Наталія Батир.

Жінку доставили до смт Воловець для госпіталізації. І менш ніж за добу, за словами речниці ДСНС, о 14:55 15 серпня, рятувальникам подзвонили туристи, які спускалися з гори Пікуй.

"Група з 9 людей саме спускалася з вершини, коли мешканка м. Коростишів Житомирської області послизнулася і впала, — розповіла Наталія Батир. — Інші учасники походу намагалися певний час нести її, однак скоро зрозуміли, що не впораються. Рятувальники виїхали на квадроциклі на г. Пікуй, дісталися до туристки і на ношах віднесли її до транспортного засобу".

Від негайної госпіталізації, зі слів речниці, вона відмовилася, сказавши, що звернеться до лікувального закладу після повернення разом із групою до смт Воловець.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів