Маєш 25 копійок? Волонтеріат УжНУ запрошує долучитися до благодійної ініціативи Нацбанку

Маєш 25 копійок? Волонтеріат УжНУ запрошує долучитися до благодійної ініціативи Нацбанку
УжНУ долучається до благодійної ініціативи Нацбанку України «Монетки дітям». Зазирніть у скарбничку і кількома монетами по 25 копійок допоможіть врятувати дитячі життя. Про цікаві факти й незвичайну ініціативу більше знає Медіацентр.

 

У це складно повірити, але нині у кишенях, скарбничках та під диванами українців лежить чи валяється близько 400 мільйонів (!) гривень монетами по 25 копійок. Про це під час зустрічі з журналістами у рамках спільного проєкту Українського кризового медіацентру та Естонського центру східного партнерства розповіла Леся Войтицька, начальниця управління зв’язків із громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ.

«За нашими приблизними підрахунками, в українців досі на руках монет, номіналом 25 копійок, на суму близько 400 мільйонів гривень. Ці монети вийшли з обігу ще 1 жовтня 2020 року. Їх можна принести у відділення банків і здати. Ми маємо намір зібрати принаймні 40 мільйонів гривень і спільно з благодійним фондом «Таблеточки» врятувати 40 життів онкохворих дітей», –  повідомила Леся Войтицька.

Волонтеріат УжНУ вирішив підтримати ініціативу. Координаторка Волонтеріату Ганна Мелеганич каже: «Ми особливо не задумуємося над тим, що в нас удома лежать монети по 25 копійок, за які ми вже ніколи нічого не купимо. Але вони – навіть 1, 2, 5 монет – можуть врятувати дитяче життя. Уявіть тільки: п’ятилітрова пляшка, наповнена монетками по 25 копійок, – це 4 тижні боротьби з раковими клітинами протипухлинним препаратом вінкристин. Поки нам не байдуже чуже горе, доти ми залишаємося людьми. Тому запрошуємо всіх ужнівців долучитися до акції – пошукати вдома монетки номіналом 25 копійок і принести до пунктів збору впродовж місяця».

Наразі Волонтеріат закликає зголоситися охочих координувати роботу на факультетах. Із 10 вересня в більшості корпусів встановлять контейнери для збору, аби студенти та викладачі могли приносити свої монетки для порятунку дітей.

Із питаннями та пропозиціями звертайтеся за телефонами: 0976535138 (Аня Саган, координаторка акції, студентка ФМЦТ) або 0509093018 (Ганна Мелеганич, координаторка Волонетріату УжНУ).

Долучитися до ініціативи можуть й інші навчальні заклади області. Детальніша інформація ТУТ.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів