На Закарпатті розчищають русла річок Боржава та Латориця

На Закарпатті розчищають русла річок Боржава та Латориця
Очищення русел річок Закарпаття від сміття продовжується, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький.

 

За його словами, рятувальники, працівники водного господарства працюють зараз у межах р. Боржави та на кількох ділянках р. Латориці. Очікують, що за сприятливих умов роботи триватимуть близько двох тижнів.

«Цікаво те, що у цій нелегкій справі ми стикаємося з проблемами там, де найменше очікуємо. У тому, щоб у конкретному населеному пункті русло річки і її береги були чистими, передусім повинна бути зацікавлена громада.

Проте нерідко маємо випадки, коли старости не те що не ініціюють процеси благоустрою у своїх населених пунктах, а ще й блокують роботу аварійно-рятувальної бригади», – наголосив перший заступник голови очільника краю.

Як зауважив Мирослав Білецький, варто розуміти, що розчистку річок від засмічення можуть виконувати лише спеціально підготовлені водолази. Їх на Закарпатті всього 8. Блокуючи їхню роботу сьогодні, втрачається можливість успішно завершити розпочате до кінця цього року.

«Погода погіршується, температура води знижується, у таких умовах працювати вкрай складно. І якщо не закінчити розчищення тепер, навесні ми знову матимемо сміттєві затори у руслах водойм та засмічені береги.

Не впевнений, що порядний господар дозволить розвести смітник на своєму подвір’ї. То чому ж таке можна робити зі своїми громадами?» – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Пресслужба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів