На Рахівщині діє унікальний молодіжний простір "Креденц" (ВІДЕО)

На Рахівщині діє унікальний молодіжний простір "Креденц" (ВІДЕО)
У гірському селищі Ясіня небайдужа молодь організувала креативний простір, де проводять цікаві зустрічі, кінопокази та благодійні акції. Активісти часто перемагають у донорських програмах і вже виграли для Ясіня два гранти на створення у селищі муралів та інші корисні активності.

 

У приміщенні Ясінянського будинку культури діє унікальний молодіжний простір «Креденц». Кошти на його облаштування місцеві активісти отримали від Міжнародного фонду «Відродження» та збирали за допомогою «Спільнокошту» серед населення та підприємців.

Світлана Джунжик родом з Миколаївщини, але останні чотири роки як волонтер розвиває гірське Ясіня. Разом з однодумцями створили громадську організацію «Нове Ясіня» та креативний простір для молоді «Креденц». Серія кінопоказів, зустрічі-знайомства з письменниками, майстер-класи – влітку у «Креденці» не було часу нудьгувати.

А нещодавно, під час святкування 30-ї річниці незалежності України, молодь Ясінянської громади створила художнє панно муралу для участі у національному конкурсі та за результатами інтернет-голосування увійшла до трійки переможців. Проект стінопису на тему зв’язку поколінь зібрав майже 5 тисяч голосів. Голосувала вся громада і не тільки. Тепер художники-муралісти перетворять стіну однієї з будівель у центрі Ясіня на художнє полотно. Це відбудеться вже наступного року після громадського обговорення та оформлення дозвільних документів. І хоч саме панно, швидше за все, видозмінять, але ідея, відображена у ескізі, залишиться.

А днями громадська організація виграла ще один грантовий проект в рамках програми Британської Ради для молоді «Активні громадяни». І знову ж таки – за активної підтримки інтернет-користувачів.

Крім майстер-класів, завдяки цьому проекту у селищі з’явиться ще один мурал. Також активісти планують закупити сучасну якісну українську літературу, організувати книжковий клуб у співпраці з бібліотекарями, придбати настільні ігри. Кажуть: для молоді «Креденц» – це простір, де завжди можна поспілкуватись та відпочити, і де їм завжди будуть раді.

ТРК "Мукачево" (М-студіо)

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів