В Ужгороді – форум «Енергоефективна громада – чисте довкілля»

В Ужгороді – форум «Енергоефективна громада – чисте довкілля»
Форум «Енергоефективна громада – чисте довкілля», організований Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, міжфракційним депутатським об’єднанням «Енергоефективна Україна» та Закарпатською обласною радою, проходить сьогодні в Ужгороді в ректораті УжНУ.

 

На зображенні може бути: 4 людини та у приміщенні

Мета – представити, наскільки вигідно та як підвищувати енергоефективність у житловій, соціальній та бюджетній сфері, заощаджувати на енергоресурсах, знаходити механізми фінансування проєктів, берегти довкілля. У вітальному слові голова міжфракційного депутатського об’єднанням «Енергоефективна Україна», народний депутат Микола Тищенко передав вітання Президента України Володимира Зеленського, побажав учасникам форуму потужної фахової дискусії, відзначив, що уряд готується затвердити програму енергоефективності, ініційовану Президентом, розраховану на 3 роки з інвестиціями близько 3 мільярдів гривень із різних джерел.

Немає опису світлини.

В.п. голови Закарпатської облради, заступник голови облради Василь Іванчо зазначив, що наша область завжди була лідером у рейтингу енергоефективності, напередодні підписали Меморандум між Держенергоефективності та обласною радою і як пілотні в Ужгороді будуть реалізовувати три проєкти – у будівлях облмуздрамтеатру, ПАДІЮНу та філармонії.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив, що наше місто – перше в країні, яке повністю відмовилося від централізованого опалення, громіздких котелень і нам є що запропонувати як приклад для наслідування. Скажімо зараз, коли виникла надзвичайна ситуація державного рівня через зростання цін на газ для бюджетних закладів, відчутним стало значимість трьох котелень, які працюють в Ужгороді на альтернативному паливі для освітніх закладів та котельня для центральної міської лікарні, пологового будинку й інших медичних закладів поруч.

На зображенні може бути: 1 особа

Це – наш внесок у енергоефективність і водночас захист довкілля. За словами Богдана Євстафійовича, важливо працювати за кількома напрямами: заміна конструкцій – систем, вікон, дверей, утеплення; використання енергії, яку можна отримувати з відходів.

На зображенні може бути: 1 особа

Ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка відзначив, що університет має потужну наукову базу та фахівців і на Форумі представить інноваційні технічні рішення з енергоефективності – розроблені та вже реалізовані.

До дискусій в УжНУ приєднаються також голова Держенергоефективності Валерій Безус, виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк, представники громад, місцевих органів влади, банків, підприємці, депутати різних рівнів, виробники енергоефективного обладнання, енергоменеджери, енергоаудитори, науковці, експерти.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів