15 людей писали Радіодиктант національної єдності в обласній бібліотеці в Ужгороді

15 людей писали Радіодиктант національної єдності в обласній бібліотеці в Ужгороді
15 людей писали 9 листопада Радіодиктант національної єдності в обласній бібліотеці ім. Потушняка в Ужгороді. За словами працівниці Євгенії Напуди, їхній заклад щороку долучається до цього. Також вони запрошують охочих.

 

Почався диктант о 10:30 і тривав 20 хвилин. Уперше радіодиктант відбувся 24 травня 2000 року. За словами працівниці бібліотеки Євгенії Напуди, спочатку писали у їхньому закладі лише працівники.

"Далі ми почали запрошувати наших користувачів і будь-кого хто хоче разом із нами доєднатися до цієї чудової акції. Бували такі роки, до пандемії, коли у нас писали диктант і до 50 людей. Це без бібліотекарів. Можна надіслати свій диктант організаторам цієї акції вони власноруч перевірять на помилки. Ну, а ми, зазвичай, шукаємо текст в Інтернеті й звіряємося з ним", — розповіла Євгенія Напуда.

Це 21-й такий радіодиктант. Його організовують до Дня української писемності та мови. Автором тексту цьогоріч є письменник Юрій Андрухович. Він і читав його у прямому ефірі UA:Першого. Надіслати роботи можна протягом доби в електронному вигляді на пошту [email protected]. Паперові варіанти приймають поштою у Києві на вул. Хрещатик, 26. Текст оприлюднять на сайті "Українського радіо" 11 листопада об 11 годині. За диктанти, написані без помилок, учасники отримають подарунки.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів