Свіжі рейтинги: «Батьківщина» Тимошенко наздоганяє «слуг народу» Зеленського

Свіжі рейтинги: «Батьківщина» Тимошенко наздоганяє «слуг народу» Зеленського
Шанси потрапити до парламенту сьогодні гарантовано мають 4 політичні сили. Різниця між фаворитами – у межах статистичної похибки. Ще три партії балансують на межі проходження.   Якби парламентські вибори відбувалися в кінці жовтня, до Верховної Ради гарантовано пройшли б «Слуга народу», ОПЗЖ, «Батьківщина» та «Європейська солідарність». 

 

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, які було оприлюднено сьогодні.  Політична сила Володимира Зеленського могла б претендувати на 18,3% голосів тих, хто визначився з вибором, опозиційна платформа Юрія Бойка – на 17%, команда Юлії Тимошенко – 15,4%, об’єднання Петра Порошенка – на 15,1%.   Соціологи КМІС особливо наголошують, що різниця всіх чотирьох партій знаходиться у межах статистичної похибки. А отже, у підсумку сьогоднішні срібні чи бронзові призери цілком можуть посісти перше місце.  Зайти у наступний парламент також мають шанси: «Сила і честь», Радикальна партія та досі ще не створена партія Дмитра Разумкова. Рейтинг цієї трійки другого ешелону коливається на рівні 5%.  Цим же опитуванням аналітики встановили, що більшість українців підтримують проведення дострокових парламентських виборів.

Дочасно змінити нинішню Раду бажають – 47,3%, проти розпуску – 37,7%. Опитування було проведено 20-25 жовтня 2021 року методом особистого («face-to-face») інтерв’ю з використанням планшета (CAPI, computer-assisted personal interviews). Опитано 2028 респондентів, що мешкають у 103 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

 

11 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів