Як на Закарпатті вирощують посівний шафран (ВІДЕО)

Як на Закарпатті вирощують посівний шафран (ВІДЕО)
На Закарпатті вже 2-й рік поспіль вирощують шафран посівний. Цю дорогу і рідкісну квітку засіяв ужгородець на Мукачівщині.

 

Разом із сім’єю виробляють із квітів елітну приправу. Анджеліка Мазюта разом із кумою показують, як правильно обривати тичинки шафрану посівного. Їх жінка називає справжнім скарбом.Шафран посівний на відміну від свого родича шафрана Гейфеля є їстівним. І цвісти починає в кінці вересня. Квіти залишаються аж до листопада.У цій квітці найцінніше – тичинка. Після того, як жінки їх обірвуть, почнеться процес сушки.І вже тоді ці вусики шафрану перетворяться на дорогу приправу. Жінка розповідає, нині в Україні багато шахраїв підробляють дорогі прянощі.Шафран це - одна з найелітніших приправ у світі. Один грам спеції вартує 200 гривень. Масовим виробником спеції у світі вважається Іран та Іспанія. Три роки тому ужгородець Андрій Мазюта в себе біля хати посадив шафран посівний.

Телекомпанія М-студіо

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів