На Закарпатті створили першу в Україні Раду територіальних громад

На Закарпатті створили першу в Україні Раду територіальних громад
Раду територіальних громад створили сьогодні, 18 листопада, на Закарпатті. Про це Суспільному повідомив виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша.

 

За його словами, така рада — перша в Україні.

"Сюди увійшли керівники всіх базових органів місцевого самоврядування: голови 64-х територіальних громад, секретарі 64-х громад, а також понад 200 сільських старост", — розповів Олег Лукша.

Він повідомив, що створення Ради територіальних громад – це заміна коаліції "Реформи задля гідного життя", яку створили у 2014-му році та до якої входили органи та асоціації органів місцевого самоврядування.

"Перший етап децентралізаційної реформи відбувся і тепер постали нові завдання у 64 територіальних громадах. Виникла необхідність створити нове коаліційне об’єднання, яке отримало назву "Рада територіальних громад Закарпаття". Мета її єдина, як і у попередній коаліції – підвищення рівня якості життя громад відповідно до нових реформ та відповідно до тих можливостей та спроможностей, який надає закон базовим органам місцевого самоврядування", – розповів у ефірі програми «Сьогодні.Головне» Олег Лукша.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів