На Закарпатті очікують збільшення хворих на COVID через повернення людей на новорічно-різдвяні свята

На Закарпатті очікують збільшення хворих на COVID через повернення людей на новорічно-різдвяні свята
Збільшення кількості пацієнтів із коронавірусом очікують на Закарпатті. Про це Суспільному повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний. Пов’язує це з поверненням закарпатців додому з-за кордону на новорічно-різдвяні свята.

 

В обласній лікарні ім. Новака для пацієнтів із коронавірусом є 150 ліжок, — каже директор медзакладу Юрій Яцина. Станом на 2 грудня зайняті близько 80. Розповідає: 8 хворих — у реанімації і майже 70 — кисневозалежні.

"Другий місяць ми працюємо з ковідом, за цієї хвилі у нас уже померло 35 хворих, немала кількість, на жаль, і повинен сказати, що маємо досить багато молодих людей, які помирають, — розповів Юрій Яцина. — І дуже важкий перебіг. Реанімація у нас настільки заповнена, такою ще не була, постійно 10 ліжок реанімаційних. Учора померло двоє і фактично їхні ліжка будуть заповнені".

Майже всі, хто потрапляє до обласної інфекційної лікарні, потребують кисню, — каже директор Михайло Поляк. Завантаженість ліжкомісць у цьому медзакладі — 76%.

"Хворі, які потрапляють до нас в обласні установи, вони більш важкі із попередньою хвилею, — сказав лікар. — Вони або з першого дня кисневозалежні, або на другий, третій день вони всі кисневозалежні. І захворювання протікає досить важко, і смертність все-таки більша".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

02 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів