Вакцинованим і невакцинованим: відсьогодні в Україні посилюють карантин

З 6 грудня бізнес, який працює в «жовтій» зоні, має перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест у відвідувачів, повідомляє Радіо Свобода.
Також громадяни, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативного тесту чи сертифіката про одужання, у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки не зможуть:
- брати участь у проведенні всіх масових заходів, це стосується культурних, спортивних розважальних, соціальних, релігійних та інших заходів;
- відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
- скористатися послугами суб'єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, для них будуть закриті бари, ресторани, кафе.
Водночас робота банків, автозаправок, ветеринарних магазинів, аптек і всіх продовольчих магазинів у «жовтому» та «червоному» рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил – носіння маски і дотримання фізичної дистанції 1,5 метра.
Термін дії «жовтого» ковід-сертифікату про перше щеплення від 6 грудня становитиме 30 днів, замість 120 днів, як було раніше.
«Посилення правил торкнеться у першу чергу невакцинованих громадян. Уряд вимушений піти на карантин для невакцинованих, оскільки коронавірус не відступає. Європа встановлює новий континентальний рекорд захворюваності на COVID-19... І ми повинні вживати заходів для збереження життя громадян, які досі не прийшли до пункту щеплення, щоб захистити власне життя. Найбільше змін у правилах карантину стосується «жовтого» рівня епідемічної небезпеки», – заявляв 30 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.
Станом на 5 грудня, за даними МОЗ, у «червоній» зоні епіднебезпеки перебуває Київ і 18 областей України.
У «жовтому» рівні епіднебезпеки – Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області. У «помаранчевому» рівні – Закарпатська, Полтавська області.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Унікальна страва Полянської Гути: як готують рисильовані голубці
- Усіх небайдужих закликають допомогти 7-річному закарпацю, який бореться із генетичною хворобою, що поступово руйнує всі його м'язи
- Закарпатець з позивним «Беркут» врятував шістьох поранених побратимів: історія воїна Нацгвардії
- «Іграшка для воїна»: майстер-клас в Ужгородському замку
- Довга дорога до школи. Як школярі в гірському закарпатському селі ходять щодня по 8 км на навчання
- Шлях до відновлення: на Закарпатті поліцейські організували для поранених колег арттерапію
- Закарпаття посіло 7-ме місце в Україні за обсягом прийнятого в експлуатацію житла
- На Закарпатті для ромських дітей проводять спеціальні заняття для підготовки до школи
- "Я не міг загинути, коли мене чекала така дівчина": історія чопського прикордонника Євгенія
- У шести лісництвах на Закарпатті можна придбати різдвяно-новорічні ялинки
- “Дитина кожного дня просить тата”: історії жінок, чиї рідні зникли безвісти
- Лісівники висадили дуби у центрі селища Дубове на Закарпатті (ФОТО)
- Закарпатський обласний кардіоцентр долучився до міжнародної акції “16 днів проти насильства”
- Ужгородець Назар Тафій волонтерить на потреби війська та пише наукову роботу про збірку Андрія Любки
- На Закарпатті створили дорожні карти допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства
- Любить географію та історію: як на Закарпатті живе хлопчик з міодистрофією Дюшена Денис Халус
- 10 тисяч подарунків планують зібрати в благодійному фонді "Сім’я Христа"
- Ще одна родина з Дніпропетровської області знайшла прихисток на Закарпатті
- «Ремонтуємо навіть натівську зброю, до якої немає інструкцій…» Історія бійця 128-ї бригади Івана
- Від роботи в газовій службі на Сумщині до проєкту про видатних жінок Закарпаття: історія майстрині Галини Комендант

До цієї новини немає коментарів