Сильний вітер та хуртовини: на Закарпатті рятувальники просять утриматися від походів у гори

Сильний вітер та хуртовини: на Закарпатті рятувальники просять утриматися від походів у гори
Про погіршення умов на всій терторії Закарпаття повідомили в Закарпатському гідрометцентрі. В ряді штормових попереджень про погіршення погодних умов йдеться про те, що 12-13 грудня в горах состерігається сніголавинна небезпека ІІІ рівня.

 

У коментарі Суспільному речник ДСНС на Закарпатті Федір Філіп пояснив: це більшою мірою пов’язано зі снігопадами та хуртовинами, які зараз тривають у горах.

"У ніч на 13 грудня спостерігатимуться пориви сильного вітру швидкістю місцями в 15-20 м/сек, — сказав він. — 13-14 грудня на автошляхах області спостерігатиметься ожеледиця. Рятувальники звертаються в першу чергу до туристів, з проханням утиматися від походів у гори у зв’язку з підвищеною лавинонебезпекою".

У випадку сильного штормового вітру рятувальники радять по моживості залишатися вдома, а якщо немає такої можливості, то щоб уникали ходити поблизу дерев, які ростуть на відкритій місцевості, не залишати автомобілі та зачиняти вікна і двері, щоб уникнуи протягів.

"Наразі інформації про збитки, які спричинив сильний вітер 12 вересня по області до рятувальників не надходило", — додав речник.

Суспільне Закарпаття

 

12 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів