Магазини «АТБ» у звичайному режимі продовжать реалізацію соціальних продуктів

Після цього в багатьох ЗМІ з`явилася інформація про те, що подібні дії уряду можуть призвести до дефіциту в магазинах деяких торговельних мереж яєць, гречки й інших соціально значущих продуктів. Зокрема, низка видань повідомила, що мережа «АТБ» припиняє їхній продаж. Однак, як виявилося, така інформація не відповідає дійсності. Про це повідомляє «Інформатор» із посиланням на слова генерального директора корпораціі «АТБ» Бориса Маркова.
Кілька днів тому пан Марков розповів, до чого може призвести держрегулювання цін, рішення про яке ухвалив Кабмін.
«Встановлена планка націнки не більш ніж 10% за документом не покриває витрати більшості операторів ринку на логістику, сезонне списання й інші операційні послуги. Отже, це може призвести до припинення реалізації зазначених продуктів харчування до моменту налагодження всіх процесів і розуміння порядку їхнього ціноутворення», — зазначив Борис Марков, аналізуючи наслідки держрегулювання.
Водночас у його словах не було інформації про намір корпорації «АТБ» призупинити продаж продуктів харчування, що підпадають під урядове цінове регулювання.
Однак це не перешкодило деяким ЗМІ поширити чутки про припинення продажу соціально значущих продуктів харчування в мережі «АТБ». Компанія ж офіційно завірила, що не збирається прибирати такі товари з полиць своїх магазинів.
«Поспішаємо завірити, що реалізація соціально значущих продуктів у магазинах нашої торговельної мережі призупинятися не буде. А от щодо інших операторів ринку – питання відкрите», — прокоментував пан Марков.
За його словами, Асоціація ритейлерів України (RAU), Європейська Бізнес Асоціація (EBA), учасники й експерти ринку продуктового ритейлу вже підготували та надіслали уряду пакет документів, де висловили свої думки та пропозиції стосовно того, як можна уникнути складних наслідків ситуації, що склалася.
Інга Колос
До теми
- Христина Керита: «Життя у мене видалося складним, але я не нарікаю»
- «Після того, як ми «прокосили» ворожу посадку «Шилкою», наші штурмовики зайшли туди майже без опору…» Історія бійця 128-ї бригади
- Наталя Зотова, репортерка, волонтерка, чиновниця, військова: "Два місяці на стабілізаційному пункті - найпотужніше, що сталося зі мною в житті"
- АТО, “Азов”, 11,5 місяців полону і повернення на службу. Історія бойової медикині, ужгородки Галини Зайцевої
- Реставрував найстаріший орган України: як закарпатець Шандор Шрайнер понад 15 років обслуговує музичні інструменти
- «Смак Ужгорода»: кулінарні картки з рецептами страв, які зможе приготувати кожен
- У Ставного є план. І не один. Як жити під час війни у селі і бачити перспективи
- «Я цілу ніч пробув у окопі з двома росіянами, котрі взяли мене в полон. Але вранці вийшов звідти до своїх, а вони залишилися назавжди…» Історія бійця 128-ї бригади
- "Дивлюсь на них і розумію, що все зробив правильно". Історія закарпатця, який став опікуном для трьох дітей
- «Я виріс тут, знаю всі місця з дитинства, тут живуть мої рідні – це моя земля. Тому мені є за що воювати…» Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у травні 1925-го
- Фільм закарпатця Дмитра Грешка “Дівіа” змагатиметься за Кришталевий глобус
- Розвідник "Азіат". Загиблий Герой із Ужгорода, головний сержант Віктор Кущик нагороджений трьома орденами "За мужність"
- «Я й від ФПВ тікав на швидкості 120 кілометрів, й під скиди потрапляв, і на протитанковій міні підривався… Але далі їжджу й ніколи не панікую!» Історія бійця 128-ї бригади Анатолія
- «На позиції мені не потрібен боєць, котрий нічого не боїться, бо він перший загине. І боягуз не потрібен…» Історія бійця 128 бригади Анатолія
- Пекар, який став мінометником. Історія бійця 156-ї окремої механізованої бригади з позивним «Мадяр»
- Заради доньки: історія прикордонника Олександра Товта
- «Я захищаю свою сім’ю, щоб жодна падла не прийшла й не сказала, що мій будинок уже його…» Історія бійця 128-ї бригади Михайла
- Закарпатська міфологія на картах таро: як художниця з Ужгорода популяризує український фольклор за кордоном
- Гідні умови праці й зарплата, як у сусідів із ЄС: підготувати й утримати фахівців
До цієї новини немає коментарів