На Закарпатті правоохоронці викрили групу зловмисників, які організували незаконну переправу нелегалів через держкордон

На Закарпатті правоохоронці викрили групу зловмисників, які організували незаконну переправу нелегалів через держкордон
У ході оперативних заходів закарпатські правоохоронці попередили спробу незаконного перетину нелегалами українського кордону з країною Європейського Союзу. До спецоперації були залучені працівники поліції, прикордонної служби та співробітники СБУ.

 

В результаті, зловмисника разом з групою нелегальних мігрантів було затримано на відстані 500 метрів від держкордону між населеними пунктами Мала Бийгань - Запсонь Берегівського району. 24-річний фігурант рухався на автомобілі марки «Volkswagen Polo», в салоні якого перебувало четверо громадян Афганістану - двоє чоловіків та двоє жінок. Відомо, що кожному з них такі незаконні послуги обійшлися в 6200 доларів. Переправникові повідомили про підозру та вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави. Окрім цього слідчі повідомили про підозру і його 29-річній спільниці з Тячівщини.

Іноземців доставлено до Мукачівського прикордонного загону. Їх діям найближчим часом буде надана правова оцінка. Слідчі проводять досудове розслідування за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто сприяння у незаконній переправі нелегалів через державний кордон. У ході досудового розслідування поліцейські встановлять чи були у зловмисників ще спільники. Відповідно до санкції статті їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Поліція Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів