В Ужгороді відбулася зустріч у межах грантового проєкту

В Ужгороді відбулася зустріч у межах грантового проєкту
Моніторинг реалізації проєкту «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відео спостереження в Ужгороді та Сату-Маре (Безпечні міста)» вже другий день проводять в Ужгороді за участю представників спільного технічного секретаріату (СТС) за програмою транскордонного співробітництва Румунія-Україна 2014-2020.

 

Напередодні спільно з представниками СТС Раду Гурджуй та Космін Ургуреану оглянули технічне забезпечення системи відеоспостереження, відвідали Центр моніторингу громадської безпеки в приміщенні Ужгородської міської ради та протестували можливості встановлених камер.

Нагадаємо: завдяки проєкту в Ужгороді встановили 38 камер: 18 – оглядові та 20 – із функцією розпізнавання облич. Технологія здатна розпізнавати до 30 людей водночас, має бібліотеку із 30 тисяч облич та функцію тривоги за визначеними характеристиками (осіб, транспортних засобів чи номерних знаків). Доступ до даних із камер мають правоохоронці – для попередження та розкриття порушень, злочинів.

Сьогодні ж, 17 лютого, представники Спільного технічного секретаріату провели тренінг щодо процедури завершення проєкту міськради Ужгорода, муніципалітету Сату-Маре. Від міськради у навчанні взяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради Вікторія Тарахонич, заступниця начальника-начальниця відділу міжнародного співробітництва Вікторія Білас, начальниця відділу грантової роботи та інновацій Мирослава Іванцик, начальник відділу забезпечення системи відеоспостереження управління програмного та комп’ютерного забезпечення Сергій Говалло та головний спеціаліст відділу забезпечення системи відеоспостереження Сергій Кульчицький.

Представник СТС Раду Гурджуй розповів про вимоги до підготовки фінального звітування, правила проходження аудиторської перевірки партнерам у залежності від їх ролі у проєкті та підготовку портфоліо проєкту. Загальний бюджет проєкту – 109 тисяч євро. Із цих коштів на систему в Ужгороді передбачено 60 тисяч євро, із яких 10% – фінансування з бюджету міської громади. Ужгород є головним партнером проєкту.

Ужгородська міська рада

 

17 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів