Як закарпатські поліцейські знайомлять діток-переселенців із красою нашого краю

Як закарпатські поліцейські знайомлять діток-переселенців із красою нашого краю
Перший тиждень квітня для працівників ювенальної поліції Закарпаття був насичений приємними клопотами: поліцейські організували та провели низку цікавих та пізнавальних екскурсій для діток та дорослих, які приїхали до області, тікаючи від війни.

 

Так, поліцейські ювенальної поліції Іршави спільно з представниками Довжанської територіальної громади показали діткам та дорослим пам’ятку архітектури 18 століття — фортецю графів Телекі в селі Довге, розповіли про історію створення палацу та про історичних постатей, пов’язаних із побудовою та реконструкціями будівлі. Ознайомча прогулянка продовжилася відпочинком на території санаторію “Боржава”. Насолоджуючись мальовничими краєвидами, дітки мали змогу покататися на конях, дізнатися цікаву інформацію про їхні породи та особливості утримання.

Того ж дня поліцейські-ювенали Міжгірщини організували для діток-переселенців прогулянку в селі Синевирська Поляна. Майже 30 хлопців та дівчат насолоджувалися гірськими краєвидами Міжгірщини і мали нагоду побачити справжніх бурих ведмедів та вовків, які проживають у спеціальних реабілітаційних центрах для тварин. Діткам показали, як живуть кілька вовчих сімей з маленькими вовченятами, навчили розпізнавати сірих степових, карпатських, чорних канадських та білих полярних вовків. Чисте гірське повітря, припорошені снігом гори та цікаві “вихованці” екоцентрів залишили в діток тільки позитивні враження.

А ювенальні поліцейські Рахівщини провели для діток екскурсію територіями Карпатського біосферного заповідника, а також ознайомили з роботою Музею Карпатських гір. Хлопцям та дівчатам розповіли про кількість та особливості масивів, які заповідник включає в себе, адже його складові відносяться до чотирьох районів Закарпаття, кожен із яких цікавий та різноманітний по-своєму. Юні гості дізналися про те, що Музей Карпатських гір не має аналогів в Україні та випускає власний Вісник. До Музею народного побуту з маленькими хлопчиками та дівчатками навідалися ювенали Тячева. Дитячу увагу захопили надзвичайно цікаві зразки народного вбрання, вишивка, вироби з глини, дерева тощо.

Днями екскурсію до найбільшого бункеру України з часів Другої світової війни влаштували для діток поліцейські Воловця. Екскурсовод ознайомив хлопців та дівчаток з історією створення бункера, його конструкцією, провів підземними коридорами до найцікавіших експозицій. Екскурсію Невицьким замком та його околицями провели для діток ювенали Ужгородщини.

Діти з цікавістю слухали про історичних постатей та історичні події, пов’язані з пам’яткою архітектури національного значення, а також захопилися легендами, якими оповиті мури стародавньої будівлі. Поліцейські-ювенали відзначають, що вони із великим задоволення продовжать знайомити маленьких жителів інших областей із красою та історичним минулим Закарпаття. І обов’язково здійсниться мрія, якою діти щиро поділилися з поліцейськими — «коли закінчиться війна, відвідати всі красиві куточки кожної області, адже вся Україна надзвичайно красива!».

Поліція Закарпатської області

 

07 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів