Британські медіа про 128 бригаду: «Це один із найпотужніших підрозділів Збройних Сил України»

Британські медіа про 128 бригаду: «Це один із найпотужніших підрозділів Збройних Сил України»
Популярний британський сайт UKC (United Kingdom Climbing), що спеціалізується на альпінізмі й скелелазінні, опублікував об’ємну статтю про 128 окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду.

 

З огляду на спеціалізацію видання, авторка матеріалу Наталі Беррі (Natalie Berry) головний наголос зробила на гірсько-штурмовій специфіці нашої бригади. Так, у статті розповідається про смугу перешкод, за подолання якої бійці бригади отримують штурмовий берет із едельвейсом, особливості бойових дій у гірській місцевості, переваги бійців, що мають гірську підготовку тощо.

Описаний також бойовий шлях бригади, включаючи миротворчі місії в Іраку, Сьєрра-Леоне, Лівані, колишній Югославії. І оборона України у війні проти Росії, починаючи з 2014 року й закінчуючи нашими днями. «128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада є одним із найпотужніших підрозділів Збройних Сил України, – пише редакторка сайту Наталі Беррі. – Після багатьох років розгортання на сході України її бійці зараз воюють на передовій проти російських військ».Посилання на статтю «Бої української гірсько-штурмової бригади на передовій» (The Ukrainian Mountain Assault Brigade Fighting on the Front Lines).

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський

 

11 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів