128 бригада в обличчях: солдат Сергій – оператор NLAW, Javelin та М-141

128 бригада в обличчях: солдат Сергій – оператор NLAW, Javelin та М-141

 

 "Працюю з протитанковими ракетними комплексами з перших днів повномасштабної війни з Росією. Крім цих ПТРК використовуємо також американський протибункерний гранатомет М-141, призначений для знищення укріплень ворога. Я проходив навчання на іноземній зброї в лютому, закінчив якраз перед початком війни і зразу з навчання потрапив у реальні бої. Раніше працював тільки з РПГ радянського зразка, то скажу, що цю зброю навіть порівнювати не варто… Ми зараз воюємо в степовій зоні, тому найефективніший і найкращий – Javelin, який вражає броньовані цілі (танки, БТР, БМП, МТЛБ та інші) на відстані до трьох кілометрів.

У перші дні війни ми розстрілювали з Джавелінів цілі колони російської бронетехніки. Кілька разів нас із напарником засікав ворожий танк і відкривав вогонь на ураження, але ми швидко міняли позицію й лупили орків знову й знову. З тих пір вони бояться йти на нас колонами, поводяться дуже обережно, намагаються не входити в зону досяжності Джавеліна. Але нічого – в нас є протитанкові комплекси, як б’ють і далі, наприклад, українська «Стугна». Тому якщо не ми, то інші хлопці зіб’ють.

Я сам із Тернопільщини, в бригаді півтора року. Дома чекає дружина, дві доньки і внук. Мені тільки 46, але від старшої доньки вже маю внука, котрому зараз 1 рік і 2 місяці. І молодшу доньку, котрій усього 6 років".

 

24 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів