Закарпаття: вальник лісу - найважливіша і найнебезпечніша робота

Закарпаття: вальник лісу - найважливіша і найнебезпечніша робота
На Закарпатті, де на більшій половині території краю ростуть смереки, буки, явори і дуби, професія лісоруба - завжди в пошані. І так уже цілі століття. Тому у лісовій галузі працівникам, котрі займаються валкою дерев, - увага особлива. Адже, як звикли казати, ліс – другий фронт. Тим паче зараз, коли в державі триває війна. Адже здоров'я і життя кожної людини – найвища суспільна цінність.

 

Такої думки притримується також і провідний інженер з охорони праці Берегівського лісгоспу Володимир Лакатош. Він радий, що протягом минулого і вже нинішнього року, на щастя, травмувань, нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, не зафіксовано.

Отже, правилам техніки безпеки, охороні праці адміністрація підприємства приділяє належну увагу й контролює весь процес.

-      Усі працівники держлісгоспу забезпечені засобами індивідуального захисту у повному обсязі, - констатує провідний інженер. – А ще торік відчутно більше коштів виділили саме на охорону праці.

Зрозуміло: людей, їхню працю поважають і цінують.

Це підтверджується й таким фактом. 28 квітня, якраз у День охорони праці, у лісгоспі провели змагання вальників лісу (на знімках). Виконувалася одна вправа – валка дерев. Бо ж це – найважливіша й найнебезпечніша робота. І ось результат, який тоді оприлюднили судді: перше місце вибороли працівники Шаланківського, друге – Виноградівського, а третє – Чизайського лісництв.

Були присутні на змаганнях й спостерігали за всім керівник лісгоспу Василь Агій, головний лісничий Степан Медєрі, провідний інженер з лісового господарства Степан Гаджега, головний мисливствознавець Василь Головня. 

А ще цей захід вважається основним виробничим екзаменом. І на ньому видно як набутий професіоналізм, так й індивідуальну майстерність  кожного лісоруба. Це престижно й шановано.

Василь НИТКА.

Фото надане лісгоспом

 

 

05 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів