Богдан Андріїв з нагоди 1129-ї річниці Ужгорода: " Кожен із нас усвідомлює, яку ціну довелося заплатити, аби ми могли привітати рідне місто"

Богдан Андріїв з нагоди 1129-ї річниці Ужгорода: " Кожен із нас усвідомлює, яку ціну довелося заплатити, аби ми могли привітати рідне місто"
До Дня Ужгорода на урочистому зібранні вшанували загиблих Героїв, яким присвоїли звання Почесних громадян міста.

 

Урочисте зібрання з нагоди 1129-ї річниці Ужгорода відбулося сьогодні у міській раді. У великій залі – керівники міста та краю, депутати міської ради, дипломати, військові, рідні загиблих захисників.

Розпочали захід із Державного Гімну України у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та хвилини мовчання за всіма загиблими – військовими та цивільними, дорослими та дітьми.

Також до сесійної зали Ужгородської міської ради урочисто внесли Прапор Європейського Союзу – на знак вдячності за підтримку нашої боротьби та розуміння, що від нашої перемоги в цій війні залежить також майбутнє Європи.

Із вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Богдан Андріїв:

"Цьогорічний день народження Ужгорода, його 1129-а річниця – із сумом та болем. Кожен із нас усвідомлює, яку ціну довелося заплатити, аби ми могли привітати рідне місто.

Сьогодні ми зібралися, щоб віддати шану Героям, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України.

22 містяни отримали звання «Почесний громадянин Ужгорода». На жаль, посмертно, бо віддали найдорожче – своє життя – за Україну, щасливе життя майбутніх поколінь. Імена кожного з них назавжди увійдуть в історію нашого міста.

За можливість зібратися сьогодні, за можливість працювати, відвідувати школи та дитсадки ми щодня і щохвилини маємо дякувати Збройним Силам України, нашим захисникам і захисницям, нашим Героям.

Низький уклін рідним загиблих воїнів – за синів, батьків, чоловіків. Вічна пам'ять і слава Героям!

Із Днем народження, Ужгороде! З Днем міста, дорогі ужгородці! Святкувати будемо після Перемоги.

Слава Україні!"

 

09 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів