Види кавомолок

Види кавомолок

 

Використовуючи окрему кавомолку на вашій кухні, ви зможете регулярно перемелювати улюблені кавові зерна , щоб отримувати свіжу ароматну каву . Кава, куплена в упаковці, після помелу не дає такого насиченого смаку, як свіжозмелена перед заварюванням. Кава, що зберігається в зернах, довше зберігає свої властивості, смак і аромат, ніж мелена, навіть запечатаною в герметичній упаковці.

Давайте розберемося з видами кавомолок, щоб ви могли вибрати відповідну саме для вас.

Найпростіші та найпопулярніші в наш час вважаються ручні кавомолки. Вони бувають з керамічними або сталевими жорнами. Ті та інші дуже довговічні, не виділяють шкідливих рівнів тепла та забезпечують рівномірний помел зерна. Ці пристрої вимагають трохи сил і часу, але ефект напевно вартий того. Однак при виборі ручної кавомолки варто звернути увагу на можливість широкого регулювання ступеня помелу, що дозволить підготувати зерна для різних способів заварювання. Ці пристрої доступні за ціною, прості у використанні та не потребують обслуговування.

Електричні кавомолки займають більш високий ціновий діапазон. Ці пристрої дозволяють регулювати ступінь помелу у широкому діапазоні і в той же час дуже точні та зручні у використанні. Залежно від моделі вони можуть мати безліч додаткових функцій, таких як збереження улюблених налаштувань або автоматичне припинення роботи після подрібнення заданої порції. Вони також ідеально підходять для приготування еспресо у напівавтоматичній кавомашині.

Серед електричних шліфувальних машин ми можемо знайти повністю професійні моделі. В основному вони призначені для роботи у сфері громадського харчування. Однак для домашнього використання буде достатньо ручних кавомолок або менш сучасних електричних моделей. Перед покупкою обов'язково варто подумати, як часто і для яких способів заварювання кавомолка використовуватиметься. Майте на увазі, що якісніші пристрої завжди є кращим вкладенням і забезпечують комфортне використання протягом багатьох років.

Основними типами електричних кавомолок є жорнові та ударні. Ударні кавомолки мають всередині 2 лопасті, які розрізають зерна на дрібні шматочки. Чим довше працює кавомолка, тим дрібнішою буде мелена кава. Щоб отримати добре змелену каву, доводиться чекати досить довго. Однак найбільшим недоліком молоткової кавомолки є не час очікування меленої кави, а те, що лопаті перегріваються під час її роботи. В результаті кава може стати гіркою при контакті з високою температурою лез.

Жорнові кавомолки мають також два жорна, які обертаються і перемелюють зерна. Завдяки тому, що його подрібнюють, а не ріжуть, зерна зберігають свій смак. Кавомолки не створюють високих температур, тому немає ризику, що кава стане гіркою. Крім того, кавомолки швидше перемелюють каву. Жорна можуть бути виготовлені зі сталі або кераміки.

Рішення купити сталеві або керамічні жорен може поставити деякі дилеми. Обидва типи подрібнювачів мають свої переваги та недоліки. Давайте подивимося, у чому різниця між керамічною кавомолкою та сталевою?

Керамічна кавомолка ідеально підходить для помелу кави. Немає ризику перегріву приладу та втрати смаку зерен. Дана кавомолка має репутацію тихішу, ніж сталева, але це хибне твердження, яке ненароком повторюють люди, погано знайомі з кавою або кавомашиною. Обсяг роботи кавомолки залежить не від матеріалу, з якого вона виготовлена, а від правильної експлуатації, розміру корпусу , матеріалу корпусу, шуму двигуна або використовуваних шумоподавних рішень. Зазвичай кажуть, що керамічні ножі трохи менш довговічні, ніж сталеві. Почасти це так, але не варто боятися, що керамічна кавомолка швидко вийде з ладу. При правильному використанні керамічна кавомолка прослужить довгі роки.

Сталева кавомолка працює досить тихо, не впливає на смак та аромат кавових зерен, а також вони дуже довговічні. Нержавіюча сталь дуже стійка до пошкоджень, а пристрої з неї при правильному використанні та очищенні виконують свою роль на кухні довгі роки. Іноді трапляється так, що в кавових зернах заплутується невеликий камінчик або гілочка. З такою перешкодою у керамічного шліфувального верстата можуть виникнути проблеми. Сталь підійде. Варто також відзначити, що у сталевої кавомолки більш міцні та гострі жорна, тому вона виразно подрібнює зерна, не утворюючи пилу. Керамічні жорна слабші, тому при їх шліфуванні може утворюватися пил. Цей пил кавових зерен може вплинути на смак напою, зробивши його трохи гіркуватим.

Чи можемо ми знайти кавомолку в кожній кавомашині? Керамічна або сталева кавомолка вбудовується тільки в автоматичні кавомашини. Такі машини перемелюють кавові зерна безпосередньо перед заварюванням напою, що робить каву свіжою, смачною та ароматною. У кавомашинах з портафільтром зазвичай немає вбудованої кавомолки. Якщо ви хочете відразу ж приготувати каву з мелених зерен на льоту, не перемелюючи каву самостійно і не маючи на кухні двох пристроїв для її приготування, наважтеся на покупку еспресо-машини з кавомолкою.

Хоч би яку кавомолку ви вибрали, ви обов'язково відчуєте різницю, випиваючи ранкову каву для стимуляції або післяобідню чашку для задоволення. Настій зі свіжомелених кавових зерен більш насичений і насичений за смаком та ароматом.

 

20 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів